Video placeholde

#musitezazit: Spielberg režíruje a děti z budoucnosti si dávají virtuální rande v osmdesátkách

Pět týdnů po premiéře Akt Pentagon má Steven Spielberg v českých kinech další film. Opět stojí za to. Americký hudebník Jack White nahrál na své nové album osobitou coververzi Dvořákovy Humoresky – pomáhal mu s ní samotný Al Capone. Vítězem letošních Andělů se stala kapela J.A.R. My jsme při té příležitosti vyzpovídali jednoho z jejích zpěváků, Dana Bártu.

Důvodů, proč nepropásnout Spielbergův film Ready Player One: Hra začíná, je mnoho. Tak například režisér už dlouho neprojevil tolik hravosti a vynalézavosti. Navíc je radost sledovat, jak Spielberg — z pohledu cílové generace už vlastně dědeček — dokáže pochopit a popsat světy blízké o mnoho dekád mladším geekům a nerdům…

Jack White před časem koupil na aukci notový zápis skladby Antonína Dvořáka Humoreska, který nepořídil nikdo jiný než slavný mafián Al Capone během svého pobytu ve vězení Alcatraz ve dvacátých letech minulého století. Whitea podle vlastních slov dojalo, když zjistil, že slavný zločinec tuhle „jemnou, krásnou písničku“ vlastnoručně otextoval. A tak se rozhodl zařadit ji na své nové album.

Po deseti letech se do Prahy vrací ikonická kapela devadesátých let Freak Power, již před čtvrtstoletím založili Norman Cook, známý pod jménem Fatboy Slim, a jedinečný trombonista a zpěvák Ashley Slater.