Video placeholde

Výstava, která je jednou za sto let. Mladé Česko oslaví narození republiky ve virtuální realitě

V České republice se připravuje 1. výstava ve virtuální realitě na světě, je jí Mladé Česko, Národní jubilejní výstava 2018. Jedná o zcela ojedinělý projekt, který spojuje nové technologie s aktuální tématem. Prezentuje Českou republiku jako technologicky vyspělou zemi s bohatou historií a slibnou budoucností. Podívejte se na video!

Připravovaná Národní jubilejní výstava 2018 „Mladé Česko“ má čtyři stěžejní témata. První zní „Mladé Česko má budoucnost“, a zprostředkuje návštěvníkům vize z oblasti vědy a výzkumu. Druhé téma, s názvem „Česko má svoji kulturu a identitu“, představí sto uměleckých děl na téma národní identity. Další, pod titulem „Česko má obchod a průmysl“, vyzdvihne nejvýznamnější technologie, poznatky a produkty české výroby. Zároveň představí Čechy, kteří dosáhli ve svých oborech mnoha úspěchů ve světě. Posledním tématem je pak „Mladé Česko má minulost“ a bude prezentovat sto nejdůležitějších příběhů české historie, které se odehrály za posledních sto let, a to pomocí videí natočených ve virtuální realitě.

Časová osa jubilejních výstav k výročí republikyČasová osa jubilejních výstav k výročí republiky|Mladé Česko

 “Výstava má pozvednout sebevědomí Čechů a aktivizovat občanskou společnost. Česko má totiž silnou historii, ale především má velmi slibnou budoucnost!“, dodává k výstavě předseda spolku Mladé Česko, Petr Rachůnek.

Všechny výstavy budou otevřené spolupráci s veřejností, protože cílem celého projektu je aktivizace společnosti a její aktivní přístup. 27. října 2018 bude uspořádána v otevřeném prostoru audiovizuální prostorová prezentace, která představí Mladé Česko jako zemi se staletými kořeny.

Využity budou nejmodernější mediální prezentační techniky, jako je virtuální realita, rozšířená realita, stereoskopie a holografie. Tato okolnost sama o sobě je významnou výzvou, neboť ještě nikdy nebyla uspořádána výstava těmito "novými" mediálními prostředky v takové míře. Významným bodem bude i prezentace robotizace, digitalizace a průmyslu 4.0 vůbec. Další informace naleznete ZDE