Pan Aleš Hodina vypadá na pohled zcela nenápadně, jako hodný tatínek.

Pan Aleš Hodina vypadá na pohled zcela nenápadně, jako hodný tatínek. Zdroj: Zbyněk Pecák

Zastupitelka se distancovala od akce Prahy 5, na které má vystoupit muž, který nazývá ženy sviněmi

Centrum sociální a ošetřovatelské pomoci, p. o., Praha 5 organizuje workshop Jak řešit porozvodovou péči o děti. Na akci vystupuje i kontroverzní Aleš Hodina, který měl mimořádně konfliktní boj o syny s jeho dvěma rozvedenými manželkami. Jiří X. Doležal o tom napsal článek. Na článek teď reaguje zastupitelka Prahy 5 Naděžda Priečinská. Její dopis uvádíme nekrácený.

Vážený pane redaktore,

dovoluji si reagovat na Váš výše uvedený článek, uveřejněný dne 5.3. 2018 v internetové verzi časopisu Reflex. V předmětném článku, kde jsem zmíněna jako jeden s členů zastupitelstva MČ Praha 5, který převzal záštitu nad workshopem "Jak řešit porozvodovou péči o děti", se vyjadřujete k osobě ing. Hodiny.

Předmětnou akci jsem podpořila svoji záštitou, protože jsem to vnímala jako fórum pro výměnu různých názorů na velmi citlivou problematiku porozvodové péče, kterou se zabývám také v rámci výkonu své profese. Považuji za důležité, aby měli lidé možnost vyměňovat si své zkušenosti a názory osobně a případně i v určité konfrontaci na bázi vzájemného respektu a tolerance.

Jelikož se v této oblasti mnohé odehrává pouze v diskuzích na internetu a facebooku a tedy izolovaně v tzv. sociálních (a názorových) bublinách, připadalo mi prospěšné přenést je na fórum veřejné diskuze. Já osobně názory pana Hodiny na péči po rozchodu rodičů nesdílím, ale to pro mě ještě neznamená, že by je nemohl vyjádřit v rámci panelové diskuze jako jeden z mnoha přístupů k řešení sporu rodičů. Pouze tak je lze podrobit konfrontaci a argumentaci těch, kteří zastávají názory jiné. Kultivovanou diskusi, která vede k tříbení názorů považuji za jeden ze základů zdravé společnosti.

Skutečnosti, které o panu Hodinovi uvádíte ve svém článku a které mi dosud nebyly známé však staví celou akci do úplně jiného světla.

Extrémní, hrubě urážlivé a agresivní projevy pana Hodiny, o kterých píšete, považuji za nepřijatelné a zásadně je odsuzuji. Tyto souvislosti týkající se jeho prezentace, přesahují hranice svobodného vyjádření odlišného názoru a stávají se vulgární agresí. S ohledem k uvedenému se tedy od uvedené akce distancuji. Dnes jsem také požádala radu MČ o zrušení mé záštity nad touto akcí.

Děkuji za Vás článek a prosím o zveřejnění mého stanoviska jako odpovědi dle zákona č. 46/2000 Sb., tiskový zákon.

S pozdravem

Nadežda Priečinská