Ilustrační snímek

Ilustrační snímek Zdroj: Wikimedia Commons, Jason Pratt

Západ nás napadl špionážními ještěrkami, vojenský poradce íránského ajatolláha Chameneího se asi zbláznil

Když propaganda totalitních států selhává, vždy přijdou na řadu nejrůznější nesmysly. První ligu ale v tomto směru podle všeho vede Hassan Firuzabádí, vrchní vojenský poradce ajatolláha Chameneího, kterým je vůdcem země. Ten tvrdí, že Západ napadl Írán s pomocí špionážních ještěrek.

Poradce Firuzabádí pro íránská média v úterý prohlásil, že západní země „vyslaly do Íránu ještěrky, které pomocí speciálních schopností dokážou přitahovat atomové vlnění“. O prohlášení vlivného íránského úředníka informovala americká televize CNBC s odvoláním na původní íránské zdroje.

Firuzabádí si prý těchto ještěrek všiml již před několika lety a upozornil na případ zadržených cizinců, kteří je měli v Íránu rozšířit pod pláštíkem činnosti v mezinárodních humanitárních organizacích.

Cizinci prý měli ještěrky a chameleony, jejichž kůže přitahovala atomové vlnění. Podle poradce Firuzabádího se tímto způsobem Západ pokusil sbírat informace o íránských uranových dolech a jaderných aktivitách. Ve své snaze prý ale nepřátelský Západ neuspěl.

Fantastická Sáblíková bere STŘÍBRO! Překonala legendárního Zátopka >>>