Princ Harry a Meghan Markleová

Princ Harry a Meghan Markleová Zdroj: ČTK

Meghan Markle
Harry tvoří s Meghan velmi sympatický pár.
Outfity Meghan Markle
Meghan dostala zásnubním prstenem za asi 1,5 milionu korun.
Meghan Markle
26
Fotogalerie

Detaily svatby jsou venku. Šarmantní Meghan Markleová se stává triumfem britské královské rodiny

Fanoušky britské královské rodiny čeká perný rok. Již za tři měsíce si 19. května řekne ano princ Harry s americkou herečkou Meghan Markleovou. Už o měsíc dřív ale Britové přivítají také miminko č. 3 – rozumějte třetího potomka vévody a vévodkyně z Cambridge. Vévodkyně Kate chce ale podle neoficiálních informací porodit doma, a tak událost pravděpodobně nebude provázet stejný humbuk jako u prvních dvou dětí. O to větší důvod těšit se na svatbu.

Buckinghamský palác v pondělí oznámil detailní program květnové svatby. Pár se po osmnáctiměsíční známosti vezme v poledne 19. května v kapli sv. Jiří, jež se nachází na pozemcích královského sídla ve Windsoru nedaleko Londýna. Obřad povede windsorský děkan, přítomen však bude také canterburský arcibiskup Justin Welby. Na stejném místě se před třinácti lety podruhé ženil i princ Charles.

V jednu hodinu odpoledne poté svatební procesí projede městečkem, aby opět zmizelo za zdmi Windsorského zámku, kde bude následovat recepce pro zvané. Nejbližší rodina se poté opět setká ve večerních hodinách. Hostit bude otec ženicha. Meghan a Harry tak svůj velký den prožijí za daleko menší pozornosti médií. Ta v roce 2011 sledovala doslova každý krok Kate Middletonové a prince Williama. Obřad byl také živě přenášen do celého světa.

V souvislosti s letošní královskou svatbou se zatím objevila jediná kontroverze, když člen zastupitelstva města Windsoru minulý měsíc požádal místní policii, aby z ulic vyhnala všechny bezdomovce. Ti by se na fotografiích ze slavnostní projížďky městem pravděpodobně moc dobře nevyjímali a mohli by také znechutit či vystrašit návštěvníky. Kontroverze však nebyla přímo spojená s párem, který si naopak podle pozorovatelů získává srdce více a více Britů.

Od listopadových zásnub se Meghan pravidelně objevuje po boku prince Harryho během jeho cest po Británii a návštěv charitativních center. Okouzluje bezprostředností a originálním šatníkem. Od Williama a Kate Middletonové dvojici odlišuje daleko častější projevování citu na veřejnosti, které mohli diváci pozorovat i během listopadového rozhovoru a pózování pro fotografy. Pro královskou rodinu nezvyklou intimitou se vyznačují i oficiální fotografie páru. Zdá se tak, že mladá Američanka vnesla do královské rodiny nový vítr.