Zdroj: Klikpojisteni.cz, a.s.

I když cestujete levně nezapomeňte na dobré cestovní pojištění

Naštěstí žijeme v době, kdy může kdokoli z nás vyrazit na cesty i do dalekých zemí. Bez ohledu na to, jaký máte rozpočet na cesty, a bez ohledu na to, kam cestujete, vždy si pořiďte dobré cestovní pojištění.

Proč? Protože zdraví máte jenom jedno.

A navíc ke každému cestovnímu pojištění dostanete asistenční služby. Ty jsou k nezaplacení, pokud se vám nedej bože něco stane, zejména v nějaké daleké zemi. Můžete zavolat kdykoli, budou s vámi mluvit česky a jejich povinností je poskytnout vám informace a doporučení, co dělat a kam se obrátit. Vzhledem k tomu, že asistenční služby poskytují globální organizace, máte jistotu, že vás nasměrují do nejvhodnějšího lékařského zařízení.

Též vám mohou pomoci při komunikaci s lékařem, pokud zrovna nemluvíte jazykem té dané země.

Jak ušetřit na cestovním pojištění? Zapomeňte na pojištění ztráty zavazadel nebo zpoždění letu, ale vždy si pořiďte slušný limit na léčebné výlohy a zbyde-li vám několik desetikorun i pojištění odpovědnosti. Když se vám něco stane, budete tak mít jistotu, že dostanete nejlepší péči, protože vám to pojištění pokryje. Například rozdíl v ceně mezi pojistkou s limitem ve výši 2,5 mil. Kč a 5 mil. Kč je zhruba 100 Kč na týden. Což je cena jednoho oběda ve variantě na levno.

Pro ilustraci: cestovní pojištění ve variantě „svět“ s limitem 5 mil. Kč na léčebné výlohy, které obsahuje mimo jiné i krytí nákladů na předčasný návrat či vyslání opatrovníka s limitem 100 tis. Kč, stojí v průměru 250 Kč na týden. Porovnat cestovní pojištění můžete online.

Pojištění odpovědnosti pořídíte za zhruba 50 Kč na týden. Může se vám hodit, pokud v zahraničí způsobíte někomu škodu. Ale nejdůležitější jsou léčebné výlohy.

Tedy nešetřete na základních limitech léčebných výloh u cestovního pojištění, ušetřete raději na letence. Naštěstí máte dnes spoustu možností, jak najít tu nejlevnější leteckou společnost.