Roman Janoušek

Roman Janoušek Zdroj: CTK

Zeman a Janoušek? Stopy sponzorů prezidentovy kampaně vedou k pravé ruce Romana Janouška

Stopy několika sponzorů prezidentské kampaně, jejichž jména včera zveřejnil v přímém přenosu na ČT Miloš Zeman, vedou k pravé ruce lobbisty Romana Janouška. Tři sponzoři ze seznamu pochází z Mělníka a seerveru INFO.CZ se podařilo zjistit, že jsou navzájem propojeni s mělnickým podnikatelem Lubošem Paškem.

Paškovy aktivity několikrát prověřovala policie a je často označován jako Janouškova pravá ruka. Byl to také on, kdo lobbistu odvezl z policie po jeho nechvalně známé nehodě v opilosti.

Prvním z mělnických podnikatelů na seznamu dárců pro spolek Přátelé Miloše Zemana, který miliony netransparentně dotoval prezidentskou kampaň, je Petr Sádlo. Toho lze označit za jednoho z nejlepších Paškových přátel. Mimo jiné spolu tráví dovolené a patří mezi štamgasty jedné z mělnických hospod.

Za pozornost ovšem stojí jméno i další mělnické podnikatelky Jany Vernekové. Ta má malou firmu u mělnického nádraží zaměřenou na rekonstrukce bytových jader. Je s podivem, že majitelka takto malé firmy mohla přispět Zemanovi 200 tisíc korun. Lecos vysvětluje, že syn Vernekové má podle informací INFO.CZ za manželku nevlastní dceru Luboše Paška.

Chcete vědět víc o sponzorech Miloše Zemana? Dočtěte si článek na info.cz >>>