Video placeholde

Předválečný luxus opět v plné parádě. Renovace klenotu z časů první republiky trvala roky

Na restaurování vozidla Duesenberg SJ se podílelo několik techniků. Každý měl svůj úkol. Od automechaniků, klempířů, truhlářů, autoelektrikářů, lakýrníků až po čalouníky. Podívejte se na výsledek jejich práce na videu!


Samotná renovace automobilu trvala pět let od roku 2012. „Na jednu stranu je to dlouhá doba, na druhou stranu je nutno dodat, že je to vozidlo velmi ojedinělé se spoustou specifických vlastností a znaků, které nebylo možno nikde jinde okopírovat a muselo se na to přijít, vyzkoumat, vyvinout,“ říká k průběhu prací Miroslav Kotlařík, ředitel galerie Veteran Car v pražských Lahovičkách.

„Technik Jiří Rambousek měl za úkol dělat zejména mechanické práce na motoru a převodovce a podvozku. Vdechl vozidlu život tím, že jej naučil jezdit ,“ dodává Kotlařík. Nešlo ale jen o motor a převodovku, která je velmi specifická, ale i o brzdy a elektrickou soustavu. Jen seřízení takové zdánlivé banality jako je palivoměr trvalo několik dní. „Je totiž kapilárový a ten se musí postupně kalibrovat,“ dodává mechanik Jiří Rambousek.


Více se dočtete na webu E15.CZ >>>