Mír a lásku našim národům, napsaly dívky pod toto selfie

Mír a lásku našim národům, napsaly dívky pod toto selfie Zdroj: Instagram

Selfie Izraelky a Iráčanky má smutnou dohru, rodina Iráčanky se musela odstěhovat ze země

Byl to hit sociálních sítí minulého měsíce. Irácká královna krásy Sará Idanová vzala na soutěži krásy fotoaparát a vyfotila si selfie s izraelskou finalistkou Adar Gandelsmanovou. Fotografie vyvolaly pozitivní ohlasy, které oceňovaly pozitivní přístup obou dívek, i jejich přátelství. Jenže teď je všechno jinak.

Fotografii sdílela světová média a různé palestinsko-izraelské iniciativy, které se snaží o smíření mezi oběma národy. Například na Facebooku iniciativy Palestine loves Israel byla společná fotografie krásných žen na soutěži Miss vůbec nejoblíbenějším příspěvkem v jeho historii.

Země jsou znepřátelené a obyvatelé muslimského Iráku vnímali selfie jejich favoritky, která odjela na Miss Universe do Las Vegas v USA, velmi negativně. Rodině Iráčanky začaly chodit výhrůžky, mezi nimiž nechyběly ani výhrůžky smrtí. Poté se začalo spekulovat o tom, že se rodina ze země odstěhovala.

Tuto informaci nyní potvrdila sama irácká Miss na sociálních sítích i pro novináře. Uvedla, že z obavy o život přestěhovala celou svou rodinu do USA. Izraelská miss ji v rozhodnutí podpořila a označila ji za nejinteligentnější ženu, která se snažila dobrým způsobem usmířit dva znesvářené národy.