Video placeholde

Tesco svou vánoční reklamou pobouřilo zákazníky. Vadí jim muslimská rodina

S vcelku jasným a jednoduchým poselstvím, tedy že Vánoce mají lidi spojovat, přišel obchodní řetězec Tesco. Jejich reklamní spot pro Velkou Británii ale tvrdě narazil u místních. Ti jej odsuzují kvůli muslimské rodině, která v něm mimo jiné vystupuje. Řetězec se brání tím, že Vánoce si mohou užít všichni bez ohledu na náboženské vyznání. Podívejte se na reklamu.

V minutové reklamě se několik rodin hádá, jakým způsobem má být připravován tradiční krocan, který se ve Velké Británii servíruje jako slavnostní jídlo 25. prosince. Nakonec však všichni odhodí své neshody stranou a u společné večeře se radují. Mezi jednotlivými rodinami jsou lidé různých barev pleti, vyznání, a dokonce i jeden homosexuální pár. Reklamu zakončuje slogan, že v Tescu je vítán každý.

I když tedy celý spot oslavuje rozmanitost lidí obývajících Britské království, hněv diváků se zaměřil pouze na muslimskou rodinu. Video je na sociálních sítích odsuzováno za to, že je namířeno proti křesťanům a opěvuje lidi vyznávající náboženství, ve kterých se Vánoce neslaví.

Klip je teprve prvním spotem z plánovaných pěti, které nákupní řetězec s blížícími se Vánocemi představí. Co na něj říkáte?