Video placeholde

Kurt Cobain by byl pyšný. Přes 1 300 muzikantů najednou hraje a zpívá nejznámější píseň od Nirvany

I když se říká, že Kurt Cobain skladbu Smells Like Teen Spirit ke konci života nenáviděl, nedá se upřít, že jemu i jeho kapele Nirvana přinesla nesmrtelnost. Lidé do jejího rytmu skáčou a točí hlavou už více než čtvrtstoletí. V roce 1991 prolétla hitparádami jako střela a vedle tehdy populárních Scorpions či Briana Adamse způsobila velký poprask. Není proto divu, že i v současnosti ji muzikanti hrají. A když se takových muzikantů sejde 1 300 na jednom místě, je to něco neuvěřitelného. Podívejte se!

Záznam vznikl na akci Rockin'1000, letním kempu v italské Ceseně pro hudebníky z celého světa. Ti se sejdou v minimálně tisícihlavém davu, nazkouší takto spolu několik písní a následně vydají album. Neuvěřitelné je, jak přesně synchronizovaní všichni jsou, a ze sborového zpěvu jde mráz po zádech.

Celý projekt Rockin'1000 začal v roce 2015, kdy se zpívaly písně od Foo Fighters a sama kapela nakonec přijela osobně s účastníky zahrát. V dalších letech pak přišly hity od White Stripes či AC/DC. A pak si 1 300 lidí trouflo i na hymnu celé generace X. Skladba Smells Like Teen Spirit se tak dočkala asi nejpůsobivějšího coveru, na který by byl snad pyšný i samotný Kurt Cobain. Co na výkon muzikantů říkáte?