Video placeholde

Reflex se pokusil ulovit šéfa olympioniků Jiřího Kejvala na Vltavě. Podívejte se, jak to dopadlo

Předseda Českého olympijského výboru Jiří Kejval má v současnosti plnou hlavu příprav na olympijské hry v Jižní Koreji, které se uskuteční v únoru 2018. Musí u toho reagovat i na dotazy ohledně výhrůžek severokorejského režimu. Navíc mu udavačský anonymní dopis, který popisuje korupci v českém sportu, zatím „překazil“ volbu do prestižního Mezinárodního olympijského výboru. Co si o tom Kejval myslí? Na to odpovídá ve velkém rozhovoru pro tištěný Reflex, který vyšel 5. října. V rámci rozhovoru proběhlo i originální fotografování na pražské Vltavě, které můžete vidět na videu.

Sejít se s Jiřím Kejvalem je někdy docela umění. Občas to dokonce vypadá, že je nepolapitelný jako James Bond. Pendluje mezi naším olympijským výborem, dalšími světovými sportovními organizacemi a mezitím podniká. Přesto tento bývalý reprezentant ve veslování ještě často stihne jezdit po pražské Vltavě na své milované lodi. Fotografka Reflexu Nguyen Phuong Thao ho u toho fotila. A není to tak jednoduché, jak to vypadá.

Plán nás „neveslařů“ byl samozřejmě zcela jednoduchý: Jiří Kejval se na lodi přiblíží k naší fotografce a ta ho prostě z břehu vyfotí. Jenže veslaři jedou dozadu a proto „ulovit“ šéfa olympioniků a získat použitelné snímky nebylo jen tak. Podívejte se na video.

Rozhovor s Jiřím Kejvalem o olympiádě a hrozbách severokorejského diktátora Kim Čong-una, dopise, ve kterém ho udali i o jeho nábytku pro britskou královnu Alžbětu II., najdete v novém Reflexu.

Reflex 40/2017.Reflex 40/2017.|Archív