Video placeholde

Policisté odhalili atypickou pěstírnu marihuany. Dva padesátníci měli na zahradě desítky rostlin

Nečekaný nález zaznamenali z kraje týdne chrudimští policisté v jedné z místních zahrádek. Dva muži ve věku 52 a 59 let tu měli 37 rostlin konopí. Sami ale drogu nekonzumovali, pouze ji pěstovali, sušili a prodávali okolním zájemcům. Policie jejich úrodu zaznamenala na video. Podívejte se!

„Od jara 2016 do 21. srpna letošního roku na zahradě na dvou záhonech a dále ve skleníku a i v půdních prostorách společně obývaného domku pěstovali rostliny konopí setého. Následným sušením pak vyrobili nejméně 6 kilogramů drogy marihuana. Domovní prohlídkou, při které bylo zajištěno 37 rostlin konopí setého, se jim další výroba překazila. Celou výrobu inicioval, řídil, financoval a zajišťoval její prodej přímým konzumentům mladší z mužů. Starší muž se spolupodílel tím, že pomáhal při sázení rostlin, jejich zalévaní, přihnojování, sklizni, sušení a otrhávání usušeného květenství,“ uvedl policejní mluvčí Jiří Tesař.

Oběma padesátníkům hrozí za nedovolenou výrobu a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy až 10 let za mřížemi.