Skupina Coldplay hýří aktivismem.

Skupina Coldplay hýří aktivismem. Zdroj: Facebook/Coldplay

Skupina Coldplay a rapper Big Sean nazpívali píseň na podporu přistěhovalců v USA. Má miliony zhlédnutí

Známá britská rocková skupina Coldplay a americký rapper Big Sean před několika dny vydali novou píseň s názvem „Miracles (Someone Special)“. Sice se explicitně nezmiňuje o Donaldu Trumpovi, ale podle odborníků je to reakce na jeho politiku. Hudebníci totiž chválí přistěhovalectví do USA. Je podle nich na něm založena celé historie této země.

Video se objevilo v sobotu a jenom na You Tube už má skoro tři miliony zhlédnutí. Píseň je také součástí nového alba Kaleidoscope, které kapela Coldplay vydala 14. července.

Písnička i video pracují s odkazy na přistěhovalectví do USA v různých dobách a považuje je za základ tohoto státu. „Můžeš být někdo zvláštní, máš oheň v očích, vidím nebe uvnitř, půjdeš dál, než jsme kdy šli,“ zpívá ve skladbě Chris Martin z Coldplay.

Rapper Big Sean pak ve své sloce hovoří o boji za důstojný život v současné Americe.

Skupina Coldplay je již létá známá svým silným aktivismem. Vystoupila například 6. července také v německém Hamburku na koncertě Global Citizen na okraji summitu skupiny G20. Koncert měl přispět k boji proti chudobě ve světě. Svůj zisk z koncertu dali členové Coldplay humanitárním organizacím, které zachraňují uprchlíky ve Středozemním moři, jež se pokoušejí dostat do Evropy.

Kritici ale upozorňují, že některé organizace jsou v podstatě domluvené s pašeráky lidí v Libyi a že si ve Středozemí pouze předávají uprchlíky a pak je dopraví do Itálie.

Zde je klip skupiny Coldplay o přistěhovalectví do USA: