Nový Zéland

Nový Zéland Zdroj: pixabay

Nový Zéland
Nový Zéland
Nový Zéland
Nový Zéland
Nový Zéland
20
Fotogalerie

Práce snů? Novozélandské firmy vám zaplatí letenky i ubytování jen kvůli pohovoru

Celkem sto lidí může dostat zpáteční letenku a ubytování na týden zdarma v novozélandském Wellingtonu. Město totiž spustilo ojedinělý kariérní program s názvem Looksee Wellington, jehož cílem je na Nový Zéland přilákat taentované pracovníky z celého světa. Má to ale háček, nemůže se přihlásit každý. Město hledá pouze odborníky v oboru informačních technologií.

Sehnat schopné a spolehlivé “ajťáky” je momentálně pro všechny firmy světa téměř neřešitelný úkol. Poptávka po nich roste a školy nedokáží chrlit šikovné absolventy požadovaným tempem. Společnosti se tak předcházejí se zvyšování nástupních mezd a rozšiřováním palety benefitů. Na zcela nový level to ale posunulo město Wellington.

Video placeholde
Náborové video programu Looksee Wellington, který vám zaplatí letenku a ubytování na Novém Zélandu • Youtube.com

Hlavní město Nového Zélandu rse rozvíjí raketovým tempem a firmy zabývající se IT technologiemi tu rostou jako houby po dešti. Bohužel tu chybí kvalifikovaná pracovní síla, a proto se společnosti spojily a vymyslely tento netradiční program. Pokud byste se dostali mezi 100 nejlepších uchazečů, čekal by vás týden naplněný pracovními pohovory, neformálními setkáními a výlety po krásách města i přírody.

Pracovní výlet by se uskutečnil mezi 8. a 11. květnem a přihlásit se můžete už nyní na webu lookseewellington.com. Na krásy Nového Zélandu se podívejte ve fotogalerii!