Jennifer Lawrence, Melissa McCarthy, Scarlett Johansson

Jennifer Lawrence, Melissa McCarthy, Scarlett Johansson Zdroj: Profimedia.cz

Jennifer Lawrenc
Jennifer Lawrenc
Jennifer Lawrenc
Melissa McCarthy
Scarlett Johansson
23
Fotogalerie

Nejlépe vydělávající herečkou světa je opět Jennifer Lawrence z filmu Hunger Games

Už druhý rok po sobě je nejlépe vydělávající herečkou světa Američanka Jennifer Lawrence, kterou i čeští diváci znají z divácky velmi úspěšného filmu Hunger Games: Síla vzdoru 2. část. V období od června loňského roku do letošního června vydělala 46 milionů dolarů, ovšem to je suma před zdaněním.

Na druhém místě je Melisa McCarthy se 33 miliony dolarů a třetí místo obsadila Scarlett Johansson s 25 miliony. Seznam nejlépe vydělávajících hereček zveřejnil jako každý rok časopis Forbes.

Za uváděné období hrála Jennifer Lawrence kromě Hunger Games, například ve filmu Joy či v dokumentu A Beautiful Planet. Melisa McCarthy pak v dílech Ghostbusters (Krotitelé duchů), Spy (Špión) a The Boss (Šéfka). Johansson kromě jiného v populárním Avengers: Age of Ultron, potom v Hail, Caesar (v Česku promítán pod názvem Ave, Caesar) a The Jungle Book (Kniha Džunglí).

Přestože se zdá, že ve filmech převládají mladší herečky, do nejlépe placené desítky se dostala jen jedna pod 30 let. I když je to hned na prvním místě Jennifer Lawrence.

Jak upozorňuje časopis Forbes, většinou ale herečky dostávají za své role daleko méně peněz než muži. V tomto oboru nadále přetrvává nerovnost.

Odhadované příjmy jsou založeny na oficiálních informacích filmových databází Nielsen, Box Office Mojo a IMDB i na rozhovorech s agenty, manažery a právníky hereček. U některých hereček ale ve výdělku převládají spíše peníze za reklamní kampaně, než za filmy. Takovým případem je třeba Jennifer Aniston.

Pořadí 10 nejlépe vydělávajících hereček v období od června 2015 do června 2016 (zdroj Forbes):

1. Jennifer Lawrence(26), USA - výdělek 46 milionů amerických dolarů

2. Melissa McCarthy (45), USA - 33 milionů

3. Scarlett Johansson (31), USA - 25 milionů

4. Jennifer Aniston (47), USA – 21 milionů

5. Fan Bingbing (34), Čína - 17 milionů

6. Charlize Theron (41), Jižní Afrika/USA - 16,5 milionu

7. Amy Adams (42), USA - 13,5 milionu

8. Julia Roberts (48), USA - 12 milionů

9. Mila Kunis (33), USA (narozená na Ukrajině) - 11 milionů

10. Deepika Padukone (30), Indie - 10 milionů