Španělská vzpěračka Lidia Valentín

Španělská vzpěračka Lidia Valentín Zdroj: Instagram Lidia Valentín

Španělská vzpěračka Lidia Valentín
Španělská vzpěračka Lidia Valentín
Španělská vzpěračka Lidia Valentín
Španělská vzpěračka Lidia Valentín
Španělská vzpěračka Lidia Valentín
14
Fotogalerie

Překvapivým sexy symbolem olympiády se stala i vzpěračka ze Španělska

Vzpěračské soutěže žen nebývají většinou přehlídkou elegance a krásy. Ostatně bývá to tak často, když původně čistě mužský sport provozují ženy. Ale Rio de Janeiro má i jednu výjimku. Je jí španělská vzpěračka Lidia Valentín, která vnesla do olympijské soutěže jemné prvky a navíc získala po skvělém výkonu v kategorii do 75 kilogramů bronzovou medaili. Vysvětlení najdete na jejím Instagramu – často se tam fotí ve stylu celebrit.

Lidia Valentín (31) dělá po těžkých pokusech na pódiu srdíčka. Ve vlasech má růžovou stuhu, je utažena růžovým páskem. Pokud může, nasadí na závody cokoli růžového. Před kamery nastupuje vždy hezky upravená a namalovaná. Ve sportu, kde to krásou a ženskostí moc nehýří, se stala „dívkou z plakátu“.

„Poprvé jsem udělala dnes tolik populární srdíčko, když jsem vyhrála mistrovství Evropy v Tel Avivu v roce 2014. Lidem se to líbilo. Od té doby to dělám vždy při závodech. Je to pozdrav pro všechny, kteří mě mají rádi a podporují mě,“ říká španělská vzpěračka.

Valentín by možná dopadla v Riu i lépe, ale po dlouhých diskusích vzpěračská federace pustila ke startu i běloruskou soupeřku, která již předtím byla chycena při dopingu a teď skončila druhá. „Abych byla upřímná, nesoustředím se na to, co dělají moje soupeřky, to není moje věc,“ říkala ale Lidia.

Někteří její kritici pak tvrdí, že Lidia Valentín je vypočítavá, že to všechno dělá pouze kvůli penězům a reklamě. Ano, má na rozdíl od jiných vzpěraček i smlouvy s různými firmami a její účet na Instagramu je populární, Jenže současně patří již několik let i k nejlepším sportovkyním na světě ve své kategorii.

VÍCE O OLYMPIÁDĚ NA REFLEX.CZ >>> 

VŠE O LOH 2016 V RIO DE JANEIRU ČTĚTE ZDE >>>