Dominika Myslivcová a Olivie Žižková

Dominika Myslivcová a Olivie Žižková Zdroj: facebook.com, Michal Šneberg

Výzva Jiřího X. Doležala: Oživme za komunistů oblíbený festival politické písně

Náš národ se spontánně zdvihá k odporu proti imigrační vlně uprchlíků, kteří k nám zatím nedorazili. Věřím, že dříve nebo později proti nim národ pozvedne pravici. Zatím pozdvihává hlasy, a mělo by se v tom soutěžit!

Náš národ je jako olivy. To nejlepší ze sebe dostává, až když je pod tlakem. Proto i nyní, když je národ jak olivy v lisu drcen vlnou uprchlíků, kteří nepřišli, teče z obrazovek českých uživatelů internetu to nejlepší, co je schopen národ k obraně evropských hodnot vydat. Jako z drcených oliv teče nejčistší olivový olej, tak i z našeho národa pod tlakem ohrožení nepřítomnými uprchlíky tečou skutečné národní písně.

Nejdříve, jak jsme zde již psali, zaujala svým nápaditým zpěvem slečně Olivie Žižková, a její text „Bruselský kecy, to jsou divný věci. 

Invaze sílí, je třeba nabrat síly. Evropo, braň se, hrdou a tvrdou staň se!" má básnické kvality. V době všeobecného poklesu erekce je čas zpívat o tom, že má být Evropa tvrdá. Slečna Olivie to nepíše u písně výslovně, ani ze souvislosti nevyplývá, zda je i autorkou štěpného textu. Ať jej napsal kdokoliv, je vidět, že jde o člena národa Vítězslava Nezvala! „Evropo dýchej, do budoucna se dívej. Nenech se mlátit, demokracii vrátit! Však máme sílu a každý v sobě víru. Vždyť nemůžem se smát a klidní usínat.“

V úterý pak zveřejnila svou píseň Dominika Myslivcová.

Jde o ambiciozní političku - bude kandidovat v krajských volbách jako nestraník za Úsvit a Blok proti islamizaci. Video začíná sloganem, která budí dojem, že jde o reklamu na kondomy - nejprve se na obrazovce objeví nápis „Věnováno všem ženám, které se chtějí cítit bezpečně v naší zemi." Pak ovšem nenásleduje propagace chráněného sexu, ale tklivý zpěv: „Sama si vybírám, jestli půjdu ven v triku, a ne v šatech a ne že mi to nedovolí." začíná autorka sdělením, ve kterém je cítit feminismus, a k jehož autorství se hrdě hlásí. Ale už po pár dalších taktech uslyšíme, že nejde o feminismus: „Mluvím za všechny ženy ženy ženy co jsou rády vyfintěný co samy určujou jak jsou oblečený. Změnu, tu my nechcem, to my jsme tu narozený, my chceme rozhodovat o tom, co se děje s naší zemí. Je lepší koupit mercedes jen jedný ženě než se starat o dvacet manželek denně." Takže nejde o feminismus, ale o muslimy.

Musím přiznat, že mi oba zveřejněné songy silně připomínají mládí. Je sice pravda, že tenkrát se angažovaně nezpívalo proti uprchlíkům a pro Čechy, ale proti imperialistům a pro Sovětský Svaz. Angažované nadšení a kvalita textů však byla plně srovnatelná s tím, co předvedly obě dámy.

Takže když se vrací doba angažovaných písní, pojďme oživit její festival! Pokud je v národě tolik debility, kolik ukazují výšeuvedené texty, je načase v té debilitě začít pořádat soutěže, a oživit za komunistů tolik oblíbený Festival politické písně v Sokolově. Tedy politické - protiimigrační. Na něm budou mladí interpreti a interpretky předvádět, jak opravdově dokážou vyzpívat své vlastenecké nadšení, rasovou uvědomělost a angažované společesnké postoje. Věřím, že se myšlenka obnovy festivalu ujme, a samozřejmě nechci zůstat stranou. Takže hledám interpretku, která by byla na novém Festivalu protiimigrační písně ujala mého textu s všeříkajícím názvem: „Naše kozy nedáme, sami si š**áme.“ Nabídky začínajících interpretek prosím do diskuse níže, a nyní na ukázku první sloka mé angažované písně:

 

Hody hody kozo**dy

budete to tu mít tvrdý

Konvička vás zaleje

a Samková prokleje