Karel Gott

Karel Gott Zdroj: ČTK

Omluva Karlu Gottovi
Karel Gott
Karel Gott – Kdepak ty ptáčku hnízdo máš? Na Hradě!
Osmadvacátého října 2009 prezident České republiky Václav Klaus předává Karlu Gottovi Medaili Za zásluhy 1. stupně, za zásluhy o stát v oblasti umění
Karel Gott
11
Fotogalerie

Pěvecká legenda Karel Gott slaví 77. narozeniny

Málokdo z české showbyznysové scény má tak barvitý příběh jako Karel Gott. Amatérský malíř, který se na české špičce drží doslova desetiletí, slaví dnes 77. narozeniny. Bezmála půl století účinkování na české i německé scéně vneslo Karlu Gottovi 40 Zlatých slavíků. Toho posledního si zpěvák převzal v době, kdy mu byla diagnostikována rakovina mízních uzlin. Tu však naštěstí porazil.

V dnešním rozhovoru pro iDnes.cz navíc Karel Gott uvedl, že věří, že bude znovu koncertovat. Rakovina mízních uzlin jej sice na delší čas pěvecky vyřadila, a zpěvák se i nechal slyšet, že teď na zpěv nemá pomyšlení. To se však nyní změnilo, s porážkou rakoviny se mu zjevně vrací životní síla.

Na svém profilu na sociální síti Facebook Gott pravidelně informuje své fanoušky o svém zdravotním stavu. A z posledních zpráv to vypadá více než pozitivně:

Karel Gott se narodil 14. Července roku 1939, je rodákem z Plzně. Na československé scéně působil od druhé poloviny 50. let minulého století. Kromě své pěvecké kariéry je také amatérským malířem.