Tak určitě!

Tak určitě! Zdroj: facebook.com/Proti projevům nenávisti

Sluníčkářská propaganda: Jak za Sovětského Svazu!

Jako pamětník nefalšované bolševické propagandy jsem se nedávno u počítače rozplakal dojetím. Narazil jsem na Facebooku na sluníčkářskou stránku, která produkuje sluníčkovou propagandu metodami k nerozeznání podobnými těm komunistickým.

Propaganda, která zjevně lže, moc nefunguje. Mnohem lepších výsledků se dosahuje, když se některé zprávy o realitě potlačí, jiné naopak zvýrazní, a ty zvýrazněné se prohlásí za realistický obraz reality. Postupovali tak například při vytváření image Sovětského Svazu. Když se o něm referovalo, psalo se POUZE o těch dobrých stránkách. Sluníčkáři na facebookovské stránce Proti projevům nenávisti postupují úplně stejně, a je opravdu dojemné si seřadit, jaké informace a komentáře v posledních dnes sdíleli a na Facebook napsali. 

„Podle Deníku N bylo v Bratislavě dnes více antifašistů než příznivců hnutí Mariana Kotleby". Čtenář přitakává: "Kotlebu a jeho stranu treba zničiť!"

Další zpráva: Sdílení propagandistického obrázku s velkým nápisem Co už Brity stál Brexit - a s vysvětlujícím komentářem, že je stál fakt hodně.

Další zpráva: „Tisíce lidí, vč. stovek muslimů, se účastnili včera pochodu hrdosti za LGBT práva. Do čela průvodu se postavil londýnský starosta Sadiq Khan."

Další zpráva: "Krize v Irsku se vyostřuje. Jen během dnešního rána zde přistálo dalších několik stovek britských migrantů prchajících před Brexitem, většinou mladých mužů s iPhonem v ruce a ve značkovém oblečení. Dle irských nacionalistů a slušných Irů se nepochybně jedná o invazivní jednotky tzv. "spáčů", kteří budou čekat na povel k útoku od Britského státu, který podle některých teorií hodlá po odchodu z EU znovu dobýt Irsko."

Další zpráva: „Žádost gayů o ruku během London Pride."

Další zpráva: Církev by měla požádat homosexuály o odpuštění, řekl papež František."

Další zpráva: „Škola v příhraničním Gmündu přijala sedmnáct afghánských uprchlíků."

Další zpráva: „Šátek mi ve sportu nikdy nepřekážel, říká talentovaná česká mistryně v taekwondu".

Další zpráva: „Měl jsem žalobu podat dřív, říká registrovaný gay, který chce dítě."

A konečně: „A víte, jaký je jeden z důvodů, proč v Kanadě multikulturalismus funguje?"

Prostě a jednoduše to funguje tak, že soudruzi sestavili seznam sluníčkově žádoucích cílů. Namátkou: Multikulturalismus, vítací politika k emigrantům, adorace homosexuality, islamofilie. A pak už propagandisté postupují tak, že monitorují dění, a jakoukoliv zprávu, která podporuje jimi propagované cíle, nasdílejí. Zatímco jiné zprávy, které by mohly jejich obraz světa poškodit, prostě a jednoduše opomenou.

Výsledkem je pak jejich facebooková stránka, na níž vidíme svět zcela odlišný od reality. Z jejich stránky nabudeme dojmu, že svět je plný muslimů tolerantních k homosexuálům, uprchlíků - vzorných občanů, kteří sem přijeli studovat, gayů, jejichž práva jsou pošlapávána, a že planeta je zaplněna především multikulturními zeměmi, kde ten multikulturalismus funguje jako po másle.

Prostě - stejný kecy a polopravdy, které lidem za mého dětství tloukli do hlavy bolševici. Takže gratuluji neomarxistické levici, ze které se sluníčkáři rekrutují, a nestydím se napsat, že jsou v propagandě skoro tak dobří jako Josef Goebbels.