Ilustrační snímek

Ilustrační snímek Zdroj: ČTK

Ruští trollové táhnou proti vítání Američanů

Lidské podvědomí je kouzelné a zanechává stopy. Například včera se jeden z trollů, kteří napadají námi chystané vítání amerického konvoje, prokecl, že je nejspíše Rus, ruského původu nebo se pohybuje v ruskojazyčném prostředí.

V pátek ve třináct hodin v Praze 6, před Kasárnami 17. listopadu na parkovišti mezi ulicemi Drnovskou a Pilotů, vítáme americký konvoj. Událost má pochopitelně svou stránku na Facebooku a mně až dojetím slzí oči, když vidím, jak se na ní proruští trollové snaží. Facebooková událost je zde.

Podívejme se na pár výkřiků ze zdi demonstrace (ponecháno bez redakčních úprav):

Richard Jelínek: Kam jedou komedianti? A kde se budou rozdávat mávátka letos?

Milan Hubacek: Se Spojeným svazem až na věčné časy. To je přetištěno z Rudého práva?

Petr Novotný: Ve vší úctě ty americký zkurvy syne a šmejde, kdy jsi vlezl Američanům do řiti! Víš hovno o životě a lezeš všem do řiti, aby ses zavděčil. Ty asi nevíš, kolik válek a napadení států provedlo USA, asi ani nechceš vědět! A NATO, to má stejně společně s USA krvavé ruce (Jugoslavie), které se skoro rovnají praktikám Hitlera!

Petr Bejšovec: Všichni US soudruzí, mávátka a hurá do průvodu. S Emérickým sajůzem na věčné časy.

Alexandr Kostka: Vítáme americké agresory. přináší nám tak skvělé věci jako je okupace, otroctví, drogy, černoši, arabové, terrorismus. Ať si to seberou a táhnou!

Slušní Češi dávají najevo své spontánní názory, řekl by si člověk. Prostě je demonstrace tak pohoršuje, že nadávají. Ale jak ukázal jeden z trollících protiamerických soudruhů, ono je to asi všechno jinak. Ty nadávky nám tam píšou soudruzi inspirovaní či placení Kremlem, Putinovi propagandisté. Posuďte sami tento post:

Petr Veleba: Doporučuju zdejším milovníků SSA (SPOJENÉ STÁTY AMERICKÉ) dát si hamburger a podívat se na tento článek a video „Doufáte, že nás americká armáda ochrání před zlým Hitlerem Putinem?“

Když jsem to přečetl, rozesmál jsem se radostí. Protože SŠA se — pro mladší ročníky, jež neměly povinnou ruštinu — říká Americe v Rusku. „Sojediňonnyje Štaty Ameriki“ se to vyslovuje. Troll Veleba nechtěně prokecl, odkud je placen, či alespoň inspirován. Celá ta invaze nadávek na Facebooku demonstrace pro US Army je ruská propaganda smolená nějakými v Rusku žijícími Čechy nebo ruskými agenty dobře vycvičenými v češtině. Až na to SŠA teda, to jim trochu uklouzlo.