Projekt nudistické restaurace Bunyadi.

Projekt nudistické restaurace Bunyadi. Zdroj: The Bunyadi

Projekt nudistické restaurace Bunyadi.
Projekt nudistické restaurace Bunyadi.
Stejná společnost představila třeba projekt molekulárních koktejlů.
Projekt nudistické restaurace Bunyadi.
Projekt nudistické restaurace Bunyadi.
5
Fotogalerie

V Londýně se otevře nudistická restaurace pro vegany

Britská metropole chystá na léto restauraci, v níž se prý návštěvníci budou moci osvobodit od moderní doby - od mobilů, elektřiny, ale také, budou-li chtít, od šatů. Restaurace Bunyadi, kterou v centru Londýna otevřou v červnu na tři měsíce, nestačí přijímat objednávky. Podle britského deníku The Daily Telegraph už má na čekací listině přes 4000 zájemců.

"Asi to nebude místo pro pozvání na první rande, ale pro druhé či pro oběd s přáteli," domnívá se autor projektu Seb Lyall. A dodává, že podle něj by první nudistická restaurace v Londýně měla oslovit zejména vegany a nudisty. Místo podniku, který bude mít kapacitu 42 míst, zatím nespecifikoval. Uvedl jen, že hlavní jídlo vyjde kolem 60 liber (zhruba 2000 korun).

Restaurace Bunyadi, což v hindštině znamená přirozený, se prezentuje jako "první nudistický gastronomický zážitek" v britské metropoli. Návštěvníky zve do "tajného světa", kde nejsou telefony, elektrická světla, ani šaty (ty ale nebude povinné odložit). Restaurace má totiž mít i oddělení pro méně odvážné.

V celém objektu budou prý používány jen přírodní a ekologické produkty. Jídlo se bude připravovat na ohni, servírovat na ručně vyrobeném keramickém nádobí a s jedlými příbory. Světlo zajistí svíčky a stoly a křesla budou ze dřeva. Jednotlivé stoly budou odděleny bambusovými rohožemi.

Do restaurace nemusí přijet návštěvníci již bez šatů, ty si mohou odložit u vchodu v šatně. Tam také dostanou lehké župany, které mohou použít, či nemusí.

Za projektem stojí společnost Lollipopup, která již loni v Londýně v létě otevřela bar inspirovaný seriálem Breaking Bad (Perníkový táta). V něm si návštěvníci mohou v simulované laboratoři namíchat (uvařit) koktejl.