Anders Breivik

Anders Breivik Zdroj: ČTK

Breivik je gentleman, naznačil norský soud v den Hitlerových narozenin

Chudák Anders Breivik. Zavraždil 77 lidí a teď dostává studené kafe a jídlo ohřívané v mikrovlnce. Ubožák si z třípokojového vězení, odkud mimo jiné studuje vysokou školu, nemůže ani psát s ostatními nacisty. No není to nehumánní?

Je to nehumánní! rozhodl soud, u kterého se oběť norského vězeňství domáhala nápravy. I s masovým vrahem se musí zacházet jako s gentlemanem. Breivik se soudu dojemně svěřil, že jediné, co ho drží při životě, je Mein Kampf, kniha od Adolfa Hitlera. Norský soud ho politoval a dal mu za pravdu. A to v den Hitlerových 127. narozenin!

Náhoda?

Na to, že Hitler teď u soudu pofrčí, vsadili i jiní. Kancelář prezidenta republiky (toho českého) se odvolala v kauze “Hitler je gentleman”, protože prezident se přece nebude omlouvat. A považte - jeho kancelář se odvolala jediný den před norským rozsudkem!

Náhoda?

Hitler teď ale frčí i jinde než u soudů. Nedávno vyšlo najevo, že Evropský parlament v lednu odhlasoval dotaci přes deset miliónů korun (těch českých) nadaci, která bude v létě pořádat sraz, na nejž dorazí řada nacismem a fašismem inspirovaných organizací a jejich vůdců, s nimiž se paktují mimo jiné i Čech Tomáš Vandas či Slovák Marián Kotleba. A představte si, že ten sraz bude hned vedle Norska - v sousedním Švédsku!

Náhoda?

Možná. Ale nepropadejte panice. Unie to má dobře spočítané - co jednou začala dotovat, tam už nikdy tráva nerostla (leda na polích dříve osázených cukrovou řepou).

A kdyby ne, Norsko v Evropské unii není. Norsko je v Norsku. Breivik nejspíš dostane náhradní pěstouny a bude dobře. Vždyť je to v jádru gentleman - alespoň jsem to o něm četl. Byl to článek na levé stránce dole.