Laurence Chirac se svým otcem

Laurence Chirac se svým otcem Zdroj: Para.fr

Zemřela dcera francouzského exprezidenta. Po 15 pokusech o sebevraždu ji zabil infarkt

Francouzská média včera oznámila, že ve věku 58 let zemřela dcera bývalého francouzského prezidenta Jacquese Chiraca Laurence.

Jeden z francouzských novinářů dceru bývalého státníka pojmenoval nepříliš lichotivě “dcera se železnou maskou”. Laurence byla často nazývána “problémovým prezidentským dítětem”, které trpělo především psychickými poruchami. Podle francouzských zpráv, které včera po potvrzení její smrti citovala téměř všechna světová média, trpěla Lurence mentální anorexií. Zemřela však na infarkt myokardu.

Laurence byla i přes všechny své problémy vynikající studentkou. Pokračovala ve studiu medicíny i přes to, že v 70. letech trpěla akutní anorexií. Téměř celý svůj život prožila na jednom ze sídel rodiny Chiracových na jihu Franice. Medicínská studia však dcera bývalého prezidenta Chiraca nakonec musela zanechat a dlouhý čas strávila v hospitalizovaná v nemocnici.

Přirovnání k “muži se železnou maskou” přišlo do veřejného povědomí díky faktu, že se Laurence téměř neukazovala na veřejnosti. Média mají jen velmi málo fotografií, na nichž jsou zachyceni všichni Chiracovi - v době, kdy byl její otec prezident Jacques Chirac, se ukazovala na veřejnosti jen velmi málo.