Andrej Babiš

Andrej Babiš Zdroj: fotomontáž Jan Ignác Říha

Andrej Babiš
Andrej Babiš
Andrej Babiš
3
Fotogalerie

Babiš je zkompromitovaný tajtrlík, přesto mu český buran fandí

Již několik týdnů sleduji causu Čapí hnízdo, a zajímá mne, kdy to českému voliči dojde. Kdy konečně pochopí, co je Andrej Babiš zač. Zatím to vypadá, že čím větší má Babiš malér, tím více rostou i jeho volební preference.

Po cause Čapí hnízdo je možné o Andreji Babišovi říct řadu věcí odvozených z Babišovy obhajoby v Parlamentě. Především - jeho děti nejsou jeho, a pokud jo, tak patří do holdingu. Babiš nechtěl do politiky a stvořil ho Kalousek. A farma Čapí hnízdo je nejlepší nápad, který kdy Andy nevymyslel. Prostě - z čackého bojovníka proti korupci, který nastupoval do politiky jako Jánošík proti lumpárnám, je zkompromitovaný tajtrlík, kterému nebude soudný člověk věřit ani to, kolik je zrovna hodin.

Celý národ ví, že Andy vyvedl Čapí hnízdo z Agrofertu, napsal je na příbuzné, ti jakožto vlastníci načerpali padesát mega z fondů pro malé a střední podnikatele, a jak uběhla doba, po kterou museli být malým a středním podnikem, tak hned Andymu farmu bohatší o padesát míčů vrátili. Jestli je to trestné, posoudí orgány činné v trestním řízení - naše i evropské. Zda je to nepoctivá sviňárna, nemusí nikdo posuzovat, to je vidět na první pohled. Čapí hnízdo se začalo více řešit už před Vánocemi, a vrcholí v průběhu počátku roku 2016. Tož se podívejme na preference hnutí ANO i Andyho samotného:

STEM - volební preference únor 2016: ANO 23 procent. Centrum pro výzkum veřejného mínění AV ČR - Stranické preference a volební model v březnu 2016: ANO 19,5 procenta. SANEP - Volební preference - březen 2016: ANO 22,5 procenta. SANEP - Důvěra členům vlády ČR - březen 2016: Andrej Babiš 40,9 procenta.

Výsledek zaznamenal Burešovi malý pokles, ale pořád - skandál s dotacemi sem nebo tam - je ANO vítěznou stranou a Bureš druhým nejpopulárnějším politikem. Českého burana jako by skutečnost, že jde o usvědčeného nepoctivce, neodrazovala, ale přitahovala. Lid si pravděpodobně říká: „Andy s těma evropskejma šmejdama pěkně vy**dal a nakrad si, to je ale pašák!“ A s takovým lidem holt nezbývá nic jiného, než aby v zemi byl prezidentem Zeman a nejvlivněšjím ministrem Babiš.