Na kamerovém snímku belgické federální policie dva bratři (vlevo), kteří stáli za atentáty na letišti. Muže vpravo policie stále hledá, předpokládá, že byl do akce také zapojený

Na kamerovém snímku belgické federální policie dva bratři (vlevo), kteří stáli za atentáty na letišti. Muže vpravo policie stále hledá, předpokládá, že byl do akce také zapojený Zdroj: ČTK

Mobilní sítě v Bruselu nápor stěží zvládají.
Série výbuchu otřásla Bruselem
Série výbuchu otřásla Bruselem
Na bruselském letišti explodovaly dvě nálože
4
Fotogalerie

Sebevražedný atentát na bruselském letišti podnikli bratři

Dva sebevražední atentátníci, kteří podnikli úterní útok na bruselském letišti, byli bratři Khalid a Brahim El Bakraouiovi z belgické metropole. Uvedla to dnes agentura Reuters s odvoláním na belgickou televizi RTBF. Policie je podle nejmenovaného zdroje RTBF znala kvůli jejich kriminální minulosti, ale až dosud nebyli spojováni s terorismem.

Khalid pod falešným jménem pronajal byt v bruselské čtvrti Forest, kde policie při razii minulý týden zastřelila ozbrojeného muže, kterého později úřady identifikovaly jako Alžířana Mohameda Ben Caïda. Vyšetřovatelé nalezli na místě vlajku Islámského státu, útočnou pušku, roznětky a otisky prstů Salaha Abdeslama, považovaného za jednoho z hlavních strůjců loňských listopadových atentátů v Paříži, který byl zatčen o tři dny později.

Třetím útočníkem z bruselského letiště by mohl být 24letý Syřan Najim Laachraoui. Dnes o tom informovala belgická televize RTBF s odvoláním na své policejní zdroje. Třetí útočník se v odletové hale neodpálil a z terminálu odešel. Laachraouiho DNA byla nalezena na několika pásech s výbušninami při loňských útocích v Paříži, ale i na dalších nalezených náložích.