Policie v Seattlu hledá tohoto muže.

Policie v Seattlu hledá tohoto muže. Zdroj: seattlepi.com

Týdenní dekomprese: Indiana Jones bude uprchlík - a Xena je lesba

Nestačí nám čtyři Indianové Jonesové? Jsou všichni hipsteři notoričtí ninja masturbátoři? Opětuje Gabrielle Xeniny city? Nejsou to zrovna otázky Václava Moravce, ale někdo by na ně odpovědět měl.

Smutná zpráva přichází z Hollywoodu: navzdory všemu, co je na tom špatně, dostal zelenou pátý díl filmových dobrodružství Indiany Jonese. v hlavní roli, v režijním gaučíku. Mohlo to dopadnout hůř? Nebylo snad všechno, co jsme potřebovali vědět o Indym Jonesovi, řečeno ve filmech Dobyvatelé ztracené archy, Indiana Jones a Chrám zkázy a Indiana Jones a Poslední křížová výprava? Opravdu jsme potřebovali, aby vzal čtvrtý díl Indiana Jones a Tajemství křišťálové lebky do hrsti všechno, co nám bylo svaté, nasypal to do mixéru, vyrobil z toho multivitamínový shake pro Shiu LaBeoufa a nechal to projít zažívacím traktem neředěné komerce?

Vidět zestárlého Harrisona Forda znovu pobíhat po boku ochlupených mimozemšťanů ve Star Wars, myslím, docela bohatě stačilo. Brzo ovšem dostaneme nášup ještě v pokračování Blade Runnera. Takže který z jeho hrdinů by mohl na plátně zestárnout ještě po Indiana Jonesovi (premiéra pátého filmu bude v roce 2019)... no jasně – aktuálně přece Uprchlík.

Přitom je na světě tolik nových úžasných hrdinů, kteří by zasloužili filmové zpracování. Vezměte si třeba muže, kterému se už po celém internetu přezdívá „hipsterský ninja masturbátor“. Po tomhle maskovaném superhrdinovi pátrá policie v americkém Seattlu; podobně jako pásli komiksoví policisté po Spider-Manovi. Zatímco ten ale vystřeloval jen chabé pavučiny, masturbační ninja hipster čeká, až se na město snese soumrak, a pak vyráží do ulic, aby zde vykonával spravedlnost na svém chtíči.

Co na něm internetový národ upoutalo s obzvláštním magnetismem, není ani tak jeho oddanost věci, ale jeho fantastickáfashion, zachycená kamerami s nočním režimem (kvůli němu se zdá, že jeho róba je bílá; ve skutečnosti se ale ninjamasturhipster obléká do černé – jako sama noc).

Pro zfilmování jeho osudů (jen co ho policisté chytnou) ostatně není lepší doba než teď, kdy se scenárista chystaného pokračování seriálových dobrodružství Xeny – princezny bojovnice otevřeně zastává toho, aby teď byla Xena už otevřeně lesba. Všichni přece víme, jak to měla se svou fantasy kamarádkou Gabrielle. Sama představitelka Xeny Lucy Lawlessová ostatně v roce 2003 řekla pro magazín Lesbian News (vážně), že ty dvě jsou „gay, gay; naprosto.“

Hipsterský ninja masturbátor a homosexuální princezna Xena bojovnice by takovou otevřeností sedly i k v současnosti velmi populárnímu seriálu Jessica Jones - sympaticky emancipovaná hrdinka se v něm utkává se superzloduchem, jehož superschopností je v podstatě stalking a domácí násilí, a jejíž spřízněnou duši tvoří lesbická právnička.

À propos, když jsme u dobrých zpráv pro něžné pohlaví, v Pennsylvánii lapili chlapíka, který by měl být zodpovědný za aféru s nahými fotkami (dámských) celebrit v roce 2014. Událost, která mezi internetovým lidem proslula jako „Celebgate“ nebo „Fappening“ (a při níž došlo k nedobrovolnému odhalení Jennifer Lawrencové, Kate Uptonové a dalších dam), má podle všeho na triku šestatřicetiletý muž, který na tom všem makal dobré dva roky.

Podle dostupných informací se mu podařilo vlámat se do padesáti účtů iCloudu (odkud vytáhl fotky, které se na cloud společnosti Apple automaticky ukládaly z mobilních telefonů postižených) a dvaasedmsedáti emailových účtů na Gmailu.

A zadost teď bylo učiněno i rasistickým fórkům, které zazněly na jinak zcela bigotně antirasistických Oscarech. Všichni si totiž dávali velkého majzla na to, aby se během ceremonie nenaváželi do černochů (jejichž nepřítomnost mezi nominovanými způsobila národní aféru) – jenže, oooops, moderátorovi Chrisovi Rockovi přitom vyklouzl ostrý fórek ohledně Asiatů.

Pod stížnost se podepsali režisér Ang Lee, herec George Takei a další.

Nemělo by se ale zapomínat na to, že když se podíváte na oscarovou ceremonii opravdu pozorně, oba fóry, které tam na Asiaty padly, jsou naprosto v pohodě. První vtip, který směřoval na dětské otroky, vyrábějící mobilní telefony pro tlusté Američany, měl prostě upozornit na to, že se ve světě dějí takhle hnusné věci. A druhý fór vyšel z úst komika Sachy Barona Cohena v jeho roli vygumovaného mamlase Aliho G. V jeho roli. Tzn.: to je jenom jako.

Ještě pár stížností a příští oscarová ceremonie se bude nést v duchu němého filmu, protože všichni na ní – ať už bílí, černí, žlutí nebo oranžoví – budou radši držet kušnu.