Ilustrační snímek

Ilustrační snímek Zdroj: profimedia.cz

Autobus plný pražských studentů měl nehodu, zemřel při ní řidič dodávky

Autobus a dodávka se dnes brzy ráno střetly na dálnici D46. Řidiče nákladního vozidla, který opravoval svou porouchanou dodávku, zabil autobus, jehož řidič muže na vozovce zřejmě přehlédl. Autobus převážel padesát studentů, kteří směřovali na výlet do Krakova a Osvětimi.

Všichni studenti pražské Fakulty sociálních věd jsou v pořádku. Podle informací Reflexu byli studenti z různých institutů jmenované fakulty na cestě do polské Osvětimi a Krakova. Výlet však přerušila tato nehoda - šest studentů muselo být ošetřeno, jejich zranění však nejsou vážná. Výlet se však zřejmě konat nebude, studenti jsou zatím na prohlídce Olomouci, odkud ale zřejmě pojedou zpátky do Prahy.

Nehoda se stala kolem 04:00. "Řidiče dodávky, který zřejmě opravoval porouchané vozidlo, s největší pravděpodobností přehlédl řidič přijíždějícího autobusu a došlo ke střetu. Následkem nárazu utrpěl řidič dodávky zranění, kterým na místě podlehl," uvedla Štrbáková.

Mluvčí zdravotnické záchranné služby Pavel Vysloužil ČTK řekl, že těžce zraněného řidiče nákladního automobilu se záchranářům nepodařilo oživit. "Další lidé se záchranářům postupně hlásili s lehkými zraněními hlavy, končetin či psychickou reakcí na trauma z nehody," uvedl.