Jakékoli zobrazení homosexuality je napříště v čínské televizi zakázáno

Jakékoli zobrazení homosexuality je napříště v čínské televizi zakázáno Zdroj: ČTK

Jakékoli zobrazení homosexuality je napříště v čínské televizi zakázáno
V čínské televizi nesmí padnout ani zmínka o reinkarnaci
3
Fotogalerie

Čínská vláda zakázala v televizích zobrazovat sex na jednu noc, nevěru, homosexualitu i hluboké výstřihy u žen

Čínská vláda zakázala v rámci nových "kulturních pravidel" všechna vyobrazení homosexuálů v televizi. Podle těchto nařízení je vyobrazení homosexuality na televizní obrazovce nemorální, vulgární a nezdravé.

Čínští cenzoři vydali nové regulace, podle kterých se v televizi už nesmí vysílat obsah, který zveličuje temnou stránku společnosti a zobrazuje například homosexualitu, mimomanželské vztahy, sex na jednu noc a vztahy mezi nezletilými. Informoval o tom anglický list The Guardian. 



Mezi dalšími cenzurovanými věcmi je incest, sexuální úchylky, znásilnění, sexuální zneužívání i násilí v sexu. Do výčtu nově cenzurovaných věcí patří i vyobrazení reinkarnace, kterou ateistický komunistický systém v Číně neuznává. Praktikují ji ale tibetští buddhisté, sám současný dalajlama je 14. reinkarnací vysokého tibetského božství. 

Výrazný vzestup cenzury v Číně začal v roce 2012, když se do čela země dostal prezident Si Ťin-pching. V roce 2014 například cenzoři zastavili televizní show Empress of China (Čínská císařovna), protože se v ní objevovaly "hluboké výstřihy". Pořad se mohl vrátit na obrazovky až poté, co byly výstřihy žen rozostřeny.