Donald Trump

Donald Trump Zdroj: Twitter

Donald Trump připomíná Adolfa Hitlera, prohlásil bývalý prezident Mexika

Bývalý mexický prezident Vicente Fox v pátek podrobil Donalda Trumpa, amerického republikánského kandidáta na prezidenta, zdrcující kritice. V televizi CNN řekl, že Trump mu připomíná nacistického vůdce Adolfa Hitlera.

„Trump vrací americký národ do starých časů konfliktů a válek. Způsob, jakým hovoří, mi připomíná Hitlera,“ řekl exprezident Fox pro CNN.

„On urazil Mexiko, Mexičany a přistěhovalce. Urazil papeže. Urazil Číňany. Urazil všechny,“ tvrdil Fox pro americkou televizi. Pak dodal, že za přirovnání k Hitlerovi se Trumpovi nikdy neomluví.

Ovšem k Hitlerovi Trumpa přirovnalo v posledních měsících již několik amerických politiků a političek a také část novinářů.

Donal Trump odráží podobné útoky s tím, že s jeho slovy je manipulováno. Podle něj neurazil všechny Mexičany, jen říká, že v USA by neměli být ilegální přistěhovalci, pouze ti, kteří mají řádné povolení úřadů. Otázkou ale je, kdo by pak některé práce ve Spojených státech vykonával, protože dnes to dělají především méně placení Mexičané.