Selfie - ilustrační foto

Selfie - ilustrační foto Zdroj: pexels.com

Brožura ruského ministerstva vnitra o nebezpečí selfie v některých situacích
Selfie - ilustrační foto
Selfie - ilustrační foto
3
Fotogalerie

Nová hrozba se jmenuje SS: Smrt selfíčkem

Indická Bombaj zakázala na některých místech pořizování selfie. Ke kroku přistoupila poté, co se stala světovým lídrem v počtu smrtí zaviněných mobilní samofotografií.

Policejní hlídky budou mít za úkol obcházet vytipované lokality, zejména pobřežní, na nichž kombinace mobilu a okolního prostředí vytváří podmínky, jež mohou vést k úmrtí nebohého narcisa. Na těchto místech označených cedulemi bude zakázáno selfie pořizovat a policisté budou na dodržování zákazu dohlížet.

Selfie je tu s námi jen něco málo přes tři roky, přesto si vyžádala již nejméně 49 obětí (přinejmenším, neboť ne každá smrt byla nahlášena jako takto způsobená). V Indii samotné bylo smrtí devatenáct, což představuje 40 % z celkového počtu. Nejčastější příčinou úmrtí při selfie je pád z výšky (budovy, útesu), následuje utonutí a na třetím místě je sražení vlakem.

Proti moru zvanému selfie a selfie tyče už se bouří různá muzea (Louvre), zábavní parky (Disneyland) a teď už i země. Bombaj zakáže samofotky u vody, Rusko vydalo dokonce brožuru, v níž varuje před hloupými nápady na pořizování selfie. Před lidskou blbostí a narcisismem se ovšem varuje většinou nadarmo.