Jeremy Clarkson

Jeremy Clarkson Zdroj: Profimedia

Clarksona vyšla facka na 3,5 milionu korun

Bývalý moderátor Top Gearu Jeremy Clarkson se omluvil producentovi Oisinu Tymonovi, kterého loni udeřil a urazil. Omluva v mimosoudním vyrovnání ho (a BBC) vyšla na sto tisíc liber, v přepočtu tři a půl miliónu korun.

V omluvě Clarkson uvedl: „Omlouvám se za incident i to, co po něm následovalo. Nic z toho nebyla jeho chyba. Jsem rád, že je to už za námi. Oisin byl vždycky výjimečnou součástí Top Gearu, co se kreativity týče, a já mu přeji vše nejlepší do dalších projektů.“

Clarkson se loni po celodenním natáčení Top Gearu rozčilil na producenta Tymona, když už nebylo nic teplého k jídlu. Nazval ho „líným“ a „Irem“, doplnil to nejčastější čtyřpísmenkovou anglickou nadávkou a ranou, po které Tymonovi tekla krev. Producent se nejprve rozhodl nijak situaci neřešit, ale potom, co se na něj na sociálních sítích sesypali fanoušci Top Gearu, televizní stanici a slavného moderátora zažaloval.

Incident znamenal pro Clarksona vyhazov z BBC, z populárního motoristického pořadu potom ze solidarity odešli i oba spolumoderátoři James May a Richard Hammond. Začátkem února představila BBC náhradu za Clarksona a spol. – nový Top Gear budou moderovat herec Matt LeBlanc (známý jako Joey ze seriálu Přátelé), moderátorský veterán Chris Evans a podnikatel ze světa formulí Eddie Jordan.