Papež František

Papež František Zdroj: Profimedia.cz

Trumpovci: Papež je Antikrist a běda, až Islámský stát dobude Vatikán

"Papež je Antikrist. Mám na to vlastní zjištění." To napsala před několika dny na svůj facebook americká republikánská politička Susan DeLemusová, která je poslankyní Sněmovny reprezentantů státu New Hampshire. Reagovala tak na papežova kritická slova o prezidentském kandidátovi Donaldu Trumpovi.

"Člověk, který pomýšlí jen na stavění zdí, ať už kdekoli, a ne na stavění mostů, není křesťan," odpověděl papež minulý týden při cestě z Mexika na otázku novinářů týkající se Trumpových názorů na migranty.

Americký miliardář prosazuje vyhoštění 11 milionů ilegálních imigrantů z USA a vystavění plotu na hranicích s Mexikem. Trump kritizoval Františka již před jeho cestou na americko-mexickou hranici. "Myslím, že nechápe nebezpečí otevření hranic," prohlásil v televizi Fox.

Po papežově výroku o tom, že není křesťan, Trump přitvrdil: "Pokud by byl Vatikán napaden Islámským státem, a všichni ví, že je jeho konečnou trofejí, mohu vám zaručit, že papež by si nejen přál, ale i by se modlil za to, aby se Donald Trump stal prezidentem."

Susan DeLemusoná se pak včera své tvrzení o tom, že papež je Antikrist, snažila vzít zpět, když webu politico.com tvrdila, že toto slovo bývá v protestantských teologických knihách spojeno se slovem papežství. Prý to tak četla a proto použila slovo Antikrist. Asi holt obdoba Peroutkova gentlemana Hitlera.