Kapela Eagles of Death Metal

Kapela Eagles of Death Metal Zdroj: Profimedia.cz

Kapela Eagles of Death Metal
Kapela Eagles of Death Metal
Kapela Eagles of Death Metal
Kapela Eagles of Death Metal
Kapela Eagles of Death Metal
6
Fotogalerie

Kapela z Bataclanu obnovuje turné, zahraje ve Stockholmu

Americká rocková kapela Eagles of Death Metal, která hrála v pařížském klubu Bataclan v den, kdy tam islámští extremisté zabili 90 lidí, dnes ve Stockholmu obnovuje své přerušené turné. Frontman skupiny Jesse Hughes označil mrtvé z Bataclanu za své přátele, kteří podle něj zemřeli "s velkou odvahou". V emotivním rozhovoru pro švédskou televizi, při němž mu podle agentury AP tekly slzy, přiznal, že "má nervy na pochodu".

V klubu Bataclan, do nějž loni 13. listopadu vpadli tři teroristé a spustili palbu, prý v osudný večer neviděl, že by se někdo choval zbaběle. "Je mi stále těžko na srdci," dodal Hughes.

Eagles of Death Metal svou šňůru překřtili na počest obětí "Nos Amis Tour" (nos amis znamená ve francouzštině "naši přátelé"). Ze švédské metropole se kapela přesouvá do Osla, kde zahraje v neděli.

V úterý vystoupí v pařížské Olympii. V sále budou přítomni i někteří lidé, kteří teroristický útok přežili, pozvány byly také rodiny obětí. Smyslem akce bude podle Hughese dokončit tragicky přerušený koncert.

Mluvčí asociace Life for Paris sdružující 500 přeživších z Bataclanu řekl agentuře AFP, že někteří na koncert dorazí, protože je to pro ně důležitá součást procesu zotavení. Jiní ale účast odmítli, neboť se na to prý ještě necítí.