Dětská modelka Kristina Pimenovová

Dětská modelka Kristina Pimenovová Zdroj: kristinapimenova2005/Instagram

Dětská modelka Kristina Pimenovová
Dětská modelka Kristina Pimenovová
Dětská modelka Kristina Pimenovová
Dětská modelka Kristina Pimenovová
Dětská modelka Kristina Pimenovová
10
Fotogalerie

Je možné, aby byla desetiletá modelka sexy? Nebo jsou jen všichni pedofilové?

Kristina Pimenovová je nepochybně velmi hezká holčička a svět módy je jí otevřen. Fotila už pro Vogue, Armaniho, Cavalliho či Benetton a nedávno podepsala smlouvu s LA Models. Jakkoli většina jejích fotek je nevinná, některé, zdá se, překračují hranici, za kterou by děti neměly vstupovat.

Kristina se narodila v Moskvě, ale dnes žije s rodinou ve Spojených státech. Modelingu se za podpory matky, bývalé modelky, věnuje od tří let. Příroda k ní byla vskutku štědrá a i bez make-upu a v dětském oblečení je nazývána „nejkrásnější děvče světa“. Jenže vedle stovek naprosto nevinných fotek nafotila i pár na pláži v bikinách a také fotky, na nichž zaujímá „dospělácké“ pózy. A tady může začínat problém.



Takové obrázky nabírají na Instagramu, kde Kristinu sleduje 1,2 miliónu lidí, a na čtyřmiliónovém facebookovém profilu komentáře typu: „Sexy“, „Hezké nohy“ a „Nechceš u mě zůstat?“ nebo z druhé strany odsudky, že Kristinina matka Glikerija, která profily spravuje, „sexualizuje“ svou dceru. Glikerija nesouhlasí: „Musíte myslet jako pedofil, abyste v těch obrázcích viděli něco sexuálního. Pokud to tam vidíte, měli byste vyhledat doktora.“



Samotná nutnost mazat příspěvky pod určitým typem fotografií však značí, že mohou sexuální pudy pedofilů probouzet. Mají skutečně sexuální podtext, nebo to v nich může vidět jen ten, kdo to tam vidět chce? V tom případě by jakákoli fotka mohla být považována za sexuální… Kdo to rozhodne? A kdo Kristinu do takových póz aranžuje? Fotograf, matka, nebo je dělá sama, protože to viděla u svých vzorů a nikdo jí nevysvětlil, že jsou u dítěte nevhodné? Možná zde se skrývá skutečný problém, který potřebuje vyřešit. Ne to, že takové fotky existují a kdo je vidí a jak komentuje, ale jak je možné, že vůbec vznikly.