Ilustrační snímek

Ilustrační snímek Zdroj: profimedia.cz

Pozoruhodné tabulky: Kolik vydělá Facebook či Google ve světě za 10 sekund

Internet nabízí nekonečnou sbírku znalostí či sociální sítě, kterými se můžeme spojit s kýmkoliv na světě. Nikdy v historii nebylo nic podobného možné. Kolik ale z toho jednotlivé známé firmy vlastně mají? Kolik peněz od nás získají?

Každých 10 vteřin se po internetu přenese minimálně 225 000 GB, ale jak říkají odborníci, nejde to přesně ani změřit. Lidé také v průběhu 10 vteřin vytvoří na světě půl miliónu nových příspěvků na Facebooku, 57 tisíc tweetů a 2 miliony zpráv na WhatsAppu.



V souběhu s tím samozřejmě společnosti nezapomínají vydělávat peníze, i když některé z nich jsou v záporných číslech nebo mají směšně malý zisk. Například Twitter i přes to, že má za 10 vteřin obrat 210 dolarů, tak stačí současně 200 dolarů prodělat. LinkedIn pak za každých 490 dolarů v obratu vydělá pouhých 10 dolarů. Daleko lépe je na tom Google, který má za každých 10 vteřin obrat 17 610 dolarů z čehož je čistý zisk 4090 dolarů.

Podívejte se na dvě zajímavé tabulky, která připravil web www.visualcapitalist.com:

Množství dat, příspěvků a počet stažení aplikací za 10 vteřinMnožství dat, příspěvků a počet stažení aplikací za 10 vteřin|visualcapitalist.com

Kolik vydělávají za 10 sekund známé technologické firmy světaKolik vydělávají za 10 sekund známé technologické firmy světa|visualcapitalist.com