Ahoj, fešáku.

Ahoj, fešáku. Zdroj: https://twitter.com/Playboy

V češtině to znamená "čágo bágo".
Včetně sama sebe.
"Dopoledne bude zataženo, odpoledne přijde drobný meteorický roj."
3
Fotogalerie

Playboy dělá selfíčka, Johnny Cash je divný pavouk a ze Supermana je chodící tranzistorák

Uplynulý týden posbíral pár věcí, které jsou našim srdcím nejdražší, chytl je za kotník, pověsil je z okna v osmatřicátém patře výškové budovy a zatřásl s nimi tak, že jim z kapes vypadaly drobné. Tady je výčet těch nejpřevratnějších okamžiků, z nichž se budeme ještě pěkně dlouho sbírat.

Časopis Playboy se před časem rozloučil s nahými dívkami na svých stránkách (posledním číslem s Pamelou Andersonovou na obálce) a teď se na stáncích objevil ve své nové podobě. Ta podoba sice není zahalená od hlavy až k patě, ale nahou dívku v časopise už nepotkáte. Z titulky se na vás dívá heterochromické děvče jménem Sarah McDaniel skrze objektiv svého selfíkovače a doplňuje to dokonce i snapchatovou hláškou „heyyy“...

V češtině to znamená "čágo bágo".V češtině to znamená "čágo bágo".|https://twitter.com/Playboy

 

... což je skutečně originální a jedinečné - asi jako MILION DALŠÍCH FOTEK DENNĚ NA INSTAGRAMU. Vážně, jestli je tohle hlavní trumf, který má Playboy v rukávu, decentně zahalujícím dívčí rámě až po zápěstí, zapomíná na to, že jeho konkurencí je celý svět sociálních sítí.

 

Ani Superman už není, čím býval. Pokud sledujete jeho příběhovou komiksovou linku, jste asi obeznámeni s tím, že i on – stejně jako Playboy – přišel o všechny své superschopnosti. Připravil jej o ně superzáporák Vandal Savage (který se v roce 1994 v anketě serveru IGN umístil na 36. místě největších komiksových parchantů všech dob) a Superman (pozor, následují komiksovéspoilery) strávil větší část roku víceméně jako vcelku prostý kmán. V posledním čísle komiksu si Superman řekl, že se na to tedy může taky vykašlat, a zavřel se do skříně plné kryptonitu: což je to jediné, co ho dokáže zabít i při minimálním dávkování po lžičkách.

 

Superman tím sledoval to, že prostě vypálí červa svých dysfunkčních povrchových buněk – což (spoilerypokračují) se podařilo a Superman teď už může zase létat atd., ale přineslo to s sebou i pár vedlejších efektů: Superman je skoro plešatý, zeleně světélkuje, je nasáklý kryptonitem jak houba na tabuli, což ho pomalu zabíjí, a získal novou schopnost, kterou je VNÍMÁNÍ RÁDIOVÝCH VLN. Jinými slovy – ze Supermana je chodící rádio. Nejtrapnější. Superschopnost. Všech. Dob.

"Dopoledne bude zataženo, odpoledne přijde drobný meteorický roj.""Dopoledne bude zataženo, odpoledne přijde drobný meteorický roj."|Profimedia.cz

No, a zatímco ze Supermana je tranzistorák, z Johnnyho Cashe je pavouk. Kalifornští vědci objevili nový druh pavouka, který se potuluje kolem věznice Folsom Prison – což je také ta věznice, o které zpívá Cash v písničce Folsom Prison Blues...

… takže si řekli, že dají do té vědy také trochu toho „LOL“ a pojmenovali toho pavouka Aphonopelma Johnnycashi, což v lolvědštině znamená „tenhle pavouk je pojmenován podle Johnnyho Cashe. Teď už jde jen o to, které filmové studio koupí na tuhle černou tarantuli práva. Hrát ji bude stoprocentně Joaquin Phoenix, který už (dvounohého) Johnnyho Cashe jednou hrál – a který přece dokáže uhrát naprosto cokoliv.

Včetně sama sebe.Včetně sama sebe.|Profimedia.cz

A když jsme u velké vědy, výzkumníci z úplně jiného oboru teď přišli na to, že k sobě máme všichni ZASE O TROCHU BLÍŽ. Původních šest stupňů separace (to je taková ta teorie, podle níž se každý člověk na Zeměkouli zná s jakýkoliv jiným člověkem na Zeměkouli maximálně přes šest dalších lidí na Zeměkouli), se teď údajně smrsklo na pouhých tři a půl (respektive 3,57) – a to díky Facebooku. Facebook totiž u příležitosti svých dvanáctých narozenin publikoval (kromě těch videoklipů na míru pro své uživatele, které dokážou vytáhnout z vaší minulosti drasticky kompromitující materiály) statistiky, podle nichž se propojenost všech facebookových uživatelů pohybuje mezi 2,9 a 4,2 stupni separace.

Hlavní otázka zní teď samozřejmě takhle: je možné, že to nějak ovlivní teorii šesti stupňů separace Kevina Bacona, podle níž se od jakéhokoliv herce v jakémkoliv hollywoodském filmu dostanete maximálně přes šest dalších ke Kevinu Baconovi?

A aby nám ten uplynulý týden neproměnil náhled na příliš málo věcí, tak už nebude jako dřív ani lyžování. Namontovaly se do něj totiž drony. A co dron schvátí, to už člověk nenavrátí. Zatímco měly různé servery ještě před pár dny škodolibou radost z toho, že drony na sněhu jsou pro mrňata...

… vyvedlo je z omylu tohle:

 

Dokáže tohle váš Superman?

(PS: Playboyi, tudy vede cesta. Chci vidět nahé ženy unášené drony.)