Pro všechny nadšence fantastiky.

Pro všechny nadšence fantastiky. Zdroj: Facebook/Pragoffest

Účastní se i slavní youtubeři.
Účastní se i slavní youtubeři.
Plakát.
3
Fotogalerie

Pro elfy, Jedi i počítačové profíky začíná PragoFFest 2016

PragoFFest je největší popkulturní festival v Česku, minulý rok ho navštívilo 4300 návštěvníků. A to není rozhodně v této kategorii málo. Festival je tu pro nadšence světa fantazie – hlavně her a příběhů ze sci-fi a fantasy světů.

Právě pro hráče, fanoušky a geeky je sestaven program. Možností je několik desítek, takže skutečně záleží na tom, co vás zajímá nejvíce. Pokud si rádi zahrajete, jsou připravené hry. Deskové, hudební, karetní, počítačové, svou bitvu můžete svést s partou podobně naladěných lidí.

Akci si nemohou odpustit profesionální počítačoví pařani – novou sezónu zde totiž zahájí oficiální Mistrovství ČR v počítačových hrách. A (nejen) o hrách budou besedovat také známí youtubeři.

Na takovém typu festivalu nesmí chybět Star Wars tematika ani legendární seriály jako Červený trpaslík nebo Doctor Who. Na tato i další témata budou probíhat diskuze, přednášky i promítání. Speciální sekcí je japonské komiksové umění manga nebo sekce pro příznivce upíří tematiky, zombie a podobných potvor.

Městská knihovna v Praze si pro událost připravila téma literární fantastiky. Pokryje vše – od Harryho Pottera a Pána prstenů až po Hru o trůny a pomůže jí s tím několik českých spisovatelů a redaktorů.

Zapojí se také Matematicko-fyzikální fakulta Univerzity Karlovy v Praze, která na místě vysvětlí pár věcí z oblasti vědy a techniky. Pokud by se to přeci jen někomu zdálo málo, tak si může vyzkoušet nový fenomén – únikové hry - nebo se naučit dabingu. Aby to nebyl jen sedavý víkend, najdete možnost se trochu protáhnout. Naučí vás základy bojových umění, šermu nebo třeba žonglování.

Pokud tedy nevíte, co s víkendem, můžete přijít od čtvrtka 28. ledna do neděle 31. ledna do Modré školy v pražských Hájích. Můžete přijít jen tak, ale lépe zapadnete v pěkném kostýmu. Na akci totiž nebudou chybět nadšenci cosplaye.