Hranolky v čokoládě.

Hranolky v čokoládě. Zdroj: McDonald's

Rovnou s dezertem. Japonské fastfoody zalévají hranolky čokoládou

Japonská pobočka fast foodu McDonald´s přišla s další podivuhodnou novinkou – svým zákazníkům nabizí takzvaný McChoco Potato. Tedy hranolky polité dvěma druhy čokolády. A není to první experiment v tomto směru.

Evropan bude zřejmě překvapený, ale hranolky s čokoládou byly v Japonsku očekávány s neobyčejným zájmem a informace o novince se dostala do desítek světových médií. Jestli je ale vedení nadnárodní společnosti skutečně o prodejnosti něčeho podobného pevně přesvědčeno, není jisté, protože výrobek bude zatím nabízen pouze v Japonsku.

Na experimenty jsou ale Japonci zvyklí. McDonald´s jim už před dvaceti lety nabízel rýžový burger a pak také krevetový. Otázkou ale je, zda novinka nesouvisí spíše s přilákáním nových návštěvníků, protože firma nezažívá v zemi vycházejícího slunce nejlepší časy. Podle deníku The Japan Times zde měla společnost koncem roku 2002 celkem 3892 restaurací, ale letos v lednu už jen 2975. Ocitla se pod velkým tlakem konkurentů, zejména značek Burger King Japan a First Kitchen. Navíc loni v listopadu vstoupil na japonský trh další úspěšný americký fast food Shake Shack, který nabízí burgery z nejkvalitnějšího masa. Hranolky v čokoládě.Hranolky v čokoládě.|McDonald's

I když občerstvení v McDonald´s vypadá na první pohled unifikovaně, v různých zemích existují v jeho restauracích různé varianty. V mnoha zemích Asie nabízejí například i polévky, na Novém Zélandu masové kuličky, v Indii najdete čistě vegetariánské pobočky. Dočkáme se u nás houskových knedlíků? Třeba i s čokoládou?