Únoskyně děvčátka. Pokud byste kdokoliv poznal ženu na záběrech bezpečnostních kamer a znal jste její identitu, nebo věděl, kde bydlí, nebo se momentálně zdržuje, předejte prosím tyto informace kriminalistům prostřednictvím linky tísňového volání 158.

Únoskyně děvčátka. Pokud byste kdokoliv poznal ženu na záběrech bezpečnostních kamer a znal jste její identitu, nebo věděl, kde bydlí, nebo se momentálně zdržuje, předejte prosím tyto informace kriminalistům prostřednictvím linky tísňového volání 158. Zdroj: policie.cz

Pomozte s pátráním: Pomatená žena unesla v Praze holčičku, prý ji chtěla zachránit před ufony a mimozemšťany

Pražská policie hledá ženu, která loni den před Štědrým dnem večer odvedla ze Staroměstského náměstí osmiletou dívku, aby ji zachránila před mimozemšťany. Tak to řekla muži, ke kterému se dítě zhruba po hodině a půl dostalo v Letenských sadech a který o tom informoval policii. Žena je podezřelá z únosu, hrozí jí až tři roky vězení. Policisté dnes její podobu a záběry s ní z bezpečnostních kamer zveřejnili na svém webu.

Dívku hledaná žena schovala v Letenských sadech do křoví. Muže, který poblíž venčil psa, oslovila s prosbou o pomoc při záchraně holčičky. "Muž se samozřejmě zajímal o to, před kým nebo čím má dívenku zachraňovat. Na to se mu dostalo odpovědi, že před mimozemšťany a ufony, kterých je plná planeta. Dle ženy se prý mají maskovat jako lidé a jediná obrana před nimi prý je předstírat kóma," uvedl policejní mluvčí Tomáš Hulan.

Podoba hledané únoskyněPodoba hledané únoskyně | policie.cz

Žena poté dívku přivedla z parku. Muž ještě s hledanou ženou asi minutu mluvil v ulici Františka Křížka o ohrožení planety mimozemšťany, žena se pak dala na útěk. Muž si vzal na starost opuštěné dítě a zavolal na policii. Lidé, kteří by ženu podle zveřejněné podoby poznali, mohou informace o ní zavolat na tísňovou linku 158.