Bolek Polívka

Bolek Polívka Zdroj: Roman Černý

Bolek Polívka
Boleslav Polívka
Bolek Polívka a Alena Mihulová
Bolek Polívka
PAVEL LIŠKA a BOLEK POLÍVKA v divadelní estrádě Český lev
7
Fotogalerie

Polívka neví, proč ČT nechce Manéž, ČT ale prý čeká na námět

Herec Boleslav Polívka si stěžoval, že Česká televize (ČT) už nechce točit dříve úspěšný pořad Manéž a že neví proč. ČT ale uvedla, že o další, v pořadí již 54. díl, zájem má, avšak dosud neobdržela námět. Přitom o něj žádala už loni v červenci, řekla mluvčí brněnského studia ČT Hana Orošová.

Zda tedy další pokračování Manéže uvidí i televizní diváci a nejen návštěvníci Manéže Bolka Polívky Tour 2016 po českých a slovenských městech, není zřejmé. "Pokud dostaneme zajímavý námět na další díl či díly, budeme v natáčení rádi pokračovat," uvedla Orošová.

Dosud poslední díl ČT uvedla v červnu 2014, první se vysílal už v roce 1987. V každém díle diváci viděli několik divadelních skečů samotného Polívky i hostů, které si do pořadu zval. V únoru se Polívka vydá na šestidílné turné, které začne v Brně. Mezi jeho hosty budou například Jiří Stivín, skupina Horkýže Slíže, Milan Lasica, Pavel Liška, Arnošt Goldflam či Anna Polívková.

"Turné je taková náplast na naši bolístku, že nám někdo pořádně nevysvětlil a neřekl, že Manéž už nebude. Pořád se to odkládá a všichni jsou anonymní. Připomíná mi to chování předrevolučních pracovníků," řekl v úterý Polívka. Zmínil, že lidé se ho ptají, kdy bude další televizní díl. "Ale nevím. Lidem to chybí a nám taky," doplnil Polívka. Loni už absolvoval turné po devíti slovenských městech a všude bylo vyprodáno.