Trump prezidentem!

Trump prezidentem! Zdroj: ČTK/AP/Mary Altaffer

Track Palin si z Iráku přivezl posttraumatickou stresovou poruchu.
Nějakou takovou flintou si opilý Palin mířil na hlavu.
Jímavý film o poražené političce
Tihle chtějí Ameriku zvětšit, teda učinit zase velikou.
Ocenění Gumový dodo alias blboun nejapný.
10
Fotogalerie

Aljašská „barakuda“ Palinová dělá ostudu Trumpovi: Syn zmlátil přítelkyni, může za to Obama

Kdysi prominentní republikánka a přední tvář „tea party“ Sarah Palinová se v letošních primárkách pokusila podpořit Donalda Trumpa, neboť se s jeho názory i stylem ve velkém ztotožňuje. PR plán však moc úspěšně nevyšel: zkazil ho syn Palinové. Opilý se pohádal s přítelkyní, namlátil jí a vyhrožoval, že se zastřelí útočnou puškou. Máti se to snažila uvést na pravou míru, ba dokonce obrátit ve svůj a Trumpův prospěch: syn je totiž veterán z Iráku a hlavně oběť špatné Obamovy politiky.

Bývalá guvernérka Aljašky (2006-2009) a kandidátka na viceprezidentku z roku 2008 Palinová dosud oslovuje řadu silně konzervativních voličů, takových těch krajních a ujetých, kteří zastávají hesla typu „pravdu má jenom bouchačka“ a „všichni demokrati jsou komunisti“. Trumpovi zřejmě nemůže moc pomoci, ani moc uškodit, leda tak ujistit ono tvrdé jádro, které by stejně jinak nevolilo. A tak si „klondajcká Kardašianka“, „Rambovka“ neboli „nalíčená pitbulka“ (poslední nickname používá sama…) projevem udělala spíše osobní ostudu – kdyby mlčela, noviny ji nechají na pokoji. Nebo je pro ni špatná reklama taky reklama?

„Můj syn i tolik dalších, všichni se vracejí trochu jiní. Vracejí se otrlí a nejsou si jistí, zda se jim a jejich spolubojovníkům dostává respektu za to, co tak obětavě dali své zemi,“ připomněla Palinová časté duševní problémy navrátilců z válek, takzvaný posttraumatickou stresovou poruchu. A od tohoto konstatování už neměla daleko k přímému útoku na šéfa demokratů a jeho mizerný přístup k vojákům i celkové vůdcovství: „Začíná to na vrcholu, u prezidenta: ‚víte vůbec, čím jsme si prošli?‘ musejí se ptát.“

Šestadvacetiletého Tracka Palina v rodinném sídle sebrala v úterý policie, kterou na něj zavolali zřejmě sousedé. Přítelkyni našli schovanou pod postelí a s pořádným monoklem. Palin prý vyhrožoval jí a pak si na hlavu namířil pušku AR-15 (vojenská verze je známá jako M16). Policisté pak do hlášení napsali, že z něj pořádně táhlo, nespolupracoval, byl agresivní a nechtěl se nechat sebrat.

Krutou ironií je, že kvér měl doma samozřejmě i díky matičce, jež vehementně bojuje za práva držet poloautomatické zbraně. Ta si za to vysloužila přezdívku Rambovka nebo Rambice nebo jak chcete (Rambette). A mimochodem, na rozdíl od pokračování, první film Rambo (totiž First Blood) není bezduchá střílečka, nýbrž právě psychologická sonda do duše vietnamského veterána s posttraumatickou stresovou poruchou.