Jak si Karkulka před uprchlíky neuhlídala sukýnku

Jak si Karkulka před uprchlíky neuhlídala sukýnku Zdroj: Štěpán Mareš

Alláhu akbar, milé děti aneb Jak si Karkulka před uprchlíky neuhlídala sukýnku

Poradci pana krále (premiéra) Bohuslava Sobotky vymysleli projekt „migračního večerníčku“, který má z obrazovek České televize nenásilně českým dětem vysvětlit, že uprchlíci nejsou zlí, ale hodní. A že je u nás potřebujeme. V novém Reflexu najdete pět inovovaných, politicky zcela korektních a výchovných pohádek, po jejichž natočení a odvysílání vypukne v Česku multikulturní ráj na zemi. A jako bonus dva poněkud nekorektní pohádkové horory, z nichže jeden si již teď můžete přečíst.

Karkulka dostala od maminky košíček s dobrotami pro babičku a vydala se na cestu. V lese potkala skupinu pěkných mládenců. 

Kam jdeš, Karkulko? zeptali se jí.

Nesu babičce bábovku. A vy jste kdo? 

Jsme utečenci a dlouho jsme neměli tak hezkou Karkulku. Budeš si s námi hrát?

Jenže maminka Karkulce často připomínala, že si musí v lese hlídat sukýnku.

Nebudu, nesu babičce košíček.

Ještě se Karkulky zeptali, kudy k babičce, a nechali ji jít. Sami pak oklikou spěchali k chaloupce. 

Za chvíli  ťuk, ťuk na dveře.

Kdo je tam? zeptala se babička.

Jsme utečenci, jsme citově vyprahlí, hladoví a potřebujeme střechu nad hlavou.

A odkud utíkáte, mládenci?

Ze země, ve které se nedá žít. Přemnožili jsme se, všechno snědli a jsme na sebe zlí. Teď chceme žít tady, pusť nás dovnitř.

Babička jim otevřela dveře, protože už byla dementní.

Mládenci babičku zabili, pomleli a udělali si z ní voňavé kuličky kefta tažin. To už se otevřely dveře a v nich Karkulka. 

Copak to tu voní? zeptala se. 

No přece tvoje babička, odpověděla jí babička, která ležela v posteli, obličej skrytý pod čepcem, a četla tlustou knihu.

A proč máš tak tlustou knihu, psanou klikyháky, babičko?

Protože jsou v ní odpovědi na všechny otázky. I na tu tvoji. Přilehni si a uvidíš.

Karkulka si vlezla za babičkou do postele, jenže pod peřinou se schovávalo mnoho dalších mládenců. Žádná sukýnka ji už zachránit nemohla. A to ještě další mládenci vylezli z almary a po pěšince přicházel k chaloupce nekončící zástup. Prostě se k té knize dlouho, dlouho nedostala. 

Jenže z křoví to celé pozoroval mladý švarný myslivec, který Karkulku znal a často si na ni myslel. Zamračil se a nabil svou velkou brokovnici. Když ale viděl, že mládenců je víc než broků v obou hlavních, řekl si, že se taky nemusí plést do všeho. Zamířil do lesa, na pasece si natrhal trochu jahůdek a šel se domů dívat na seriál. Věděl, že svět se mění a nedá se s tím nic dělat.

Další hororový bonus a pět zcela inovovaných pohádek najdet v novém tištěném Reflexu, který vychází ve čtvrtek 21. ledna.

Reflex 3/2016Reflex 3/2016|Archív