Martin Konvička a Blok proti islámu

Martin Konvička a Blok proti islámu Zdroj: ČTK

Plakát BPI
Plakát O2H
Putin radí nebát se.
Partneři BPI
Přežili jsme Tatary, přežijem i politiky...
5
Fotogalerie

Účel světí prostředky: Konvičkovci se proti muslimům paktují i s Putinovci. A snaží se to zamlžit

Blok Islám v ČR nechceme podle všeho věří ve vyhánění čerta ďáblem a v aliance typu „nepřítel mého nepřítele“. Za své partnery považuje slovenské hnutí Odvaha – velká národní a proruská koalice (s vtipnou zkratkou O2H).

Na šestého února chystají antiislamisté několika zemí demonstrace Evropa společně proti islamizaci. IvČRN, respektive Blok proti islámu (BPI, „organizovaná nadstavba občanské iniciativy Islám v České republice nechceme“, jak stojí na jejich webu), chystá svou akci na Hradčanské náměstí společně s parlamentní stranou Úsvit – Národní koalice (to je ta, co se zbavila Okamury).

Další, prý spřízněné organizace svolávají třeba ve Varšavě, Drážďanech, Štýrském Hradci, Bordeaux a jinde. A v Bratislavě takovou akci uspořádá O2H. Konvičkovci je řadí spolu s Pegidou, Ruchem narodowym, Résistance républicaine a dalšími k „našim partnerům v zahraničí“. Špatně zkopírovaný název z francouzštiny (v jejich materiálech je slovo psáno Républicaine) je běžné opominutí, ale u hnutí Odvaha jaksi zmizela druhá část názvu: „velká národní a proruská koalice“.

Partneři BPIPartneři BPI|BPI

Není divu, O2H je ideově trochu jinde; bojuje nejen proti islamizaci, ale i proti západnímu kapitálu (třeba automobilce Jaguar Land Rover, která na Slovensku chystá továrnu) nebo proti exekutorům. A naopak velebí Vladimira Putina a panslovanské myšlenky, například že na troskách EU vznikne slovanská říše i s bratry Čechy, Rusy, Maďary a zřejmě asi i Číňany.

Přežili jsme Tatary, přežijem i politiky...Přežili jsme Tatary, přežijem i politiky...|O2H

„Zpod Moskvy jsme se už jednou vymanili. Teď se snažíme vymanit zpod Bruselu a spojíme se s hnutím, které nás pod tu Moskvu chce zase tahat?“ podivuje se jeden z příznivců BPI v poměrně konstruktivní diskusi. Je ale v takové menšině, že mu nikdo ani nemusí nadávat a zpochybňovat ho.