21 gramů - erotická pomůcka

21 gramů - erotická pomůcka Zdroj: marksturkenboom.com

21 gramů - erotická pomůcka
21 gramů - erotická pomůcka
21 gramů - erotická pomůcka
21 gramů - erotická pomůcka
4
Fotogalerie

Útěcha pro vdovy: Mrtvý manžel v erotické pomůcce

Mark Sturkenboom je nizozemský designér, který přišel s nápadem, jak uchovat vdovám blízkost jejich zesnulého manžela. Blízkost přímo intimní: rozhodl se na to jít spojením popela zesnulých a erotických pomůcek.

Princip je jednoduchý. Jedná se o vzpomínkový box odemknutelný klíčkem, který je určen k nošení na krku majitelky. Z boxu zavoní oblíbený parfém a zahraje nostalgická hudba, totiž krabice funguje jako akustický zesilovač pro muziku z mobilního telefonu. A uvnitř hlavně dáma najde ručně vyrobenou, foukanou skleněnou erotickou pomůcku.

Nejdůležitější je však jádro oné erotické pomůcky. Designově vyladěný pozlacený kus v sobě má prostor, do kterého se vejde až 21 gramů popela oblíbeného nebožtíka. Není tak divu, že nápad vyvolal velké ohlasy.

Projekt nese název 21 gramů, tedy podle kapacity erotického jádra. Ačkoli je cílová skupina definována jasně, tedy vdovy, kterým chybí blízká osoba, nejedná se kupodivu o humor, ale údajně o snahu vrátit alespoň trochu vzpomínek. Pomoci má vytvořená atmosféra, vůně a ve finále dotyk. Podstatné je, že se nemá jednat o zážitek laciný, nýbrž plnohodnotný a se vší úctou.