Z filmu Vánoční Kameňák

Z filmu Vánoční Kameňák Zdroj: Youtube.com

Z filmu Vánoční Kameňák
Z filmu Vánoční Kameňák
Z filmu Vánoční Kameňák
Z filmu Vánoční Kameňák
Z filmu Vánoční Kameňák
7
Fotogalerie

V návštěvnosti kin za minulý týden zvítězil Vánoční Kameňák

Vánoční Kameňák, který natočil režisér František Antonín Brabec, přilákal o víkendu do kin 21.323 diváků a skončil v čele tabulky návštěvnosti. Podle informací Unie filmových distributorů za něj lidé nechali v pokladnách 2,8 milionu korun.

Na druhém místě byl filmový Radim Kraviec alias Káčko ve snímku Gangster Ka: Afričan s návštěvností 14.000 lidí a dvoumilionovými tržbami. Třetí je pokračování snímku Hunger Games s podtitulem Síla vzdoru, které vidělo 11.342 lidí.

Distribuční novinkou je vedle Kameňáku i americký snímek Most špiónů režiséra Stevena Spielberga s Tomem Hanksem. Skončil čtvrtý. První pětici uzavírá americký animovaný snímek Hodný dinosaurus, k čemuž mu stačila návštěva 10.347 diváků.

Z domácí tvorby je na osmém místě snímek českého režiséra Steva Lichtaga Aldabra: Byl jednou jeden ostrov. Rodinný film nabízí příběhy podivuhodných živočichů obývajících stejnojmenný atol.

Aktuální výsledky poskytují Unii filmových distributorů provozovatelé 160 největších kin v ČR. Roční výsledky této skupiny tvoří zhruba 85 procent celkové bilance všech tuzemských kin. Pro pořadí jsou rozhodující tržby, ne počet diváků.

Nejnavštěvovanější filmyNejnavštěvovanější filmy|Archív