Woody Allen

Woody Allen Zdroj: Archív

Oslavit narozeniny Woodyho Allena znásilněním ovce na Masarykově náměstí je vcelku originální nápad, ale jsou lepší

Osmdesáté narozeniny Woodyho Allena si připomínají lidé po celém světě. S neformální oslavou začal už o víkendu mladík ve Znojmě, který se pokusil znásilnit ovci, odpočívající ve vánoční ohrádce na Masarykově náměstí. Mistrovským způsobem tak připomněl legendární Allenův film z roku 1972 Všechno, co jste kdy chtěli vědět o sexu (ale báli jste se zeptat).

Jedna z Allenových filmových povídek vypravuje o lásce muže a ovce. Respektive o nešťastném osudu doktora Rosse, který přebere ovci arménskému pastýři. Znojemský mladík Allenovu látku rozvinul a pokusil se ojet betlém. Bohužel, umělecký vzkaz nepochopil majitel ovečky, který se naštval a celou ohradu demontoval.

Dalším gratulantem se stal mauretánský prezident Mohamed Ould Abdel, který nechal finále místního fotbalového poháru v 63. minutě ukončit za stavu 1:1 s tím, že se na takovou nudu nedá koukat. Mohamed Ould Abdel nařídil, aby se rovnou kopaly penalty.

To je další Allenovo téma, analýza diktatur, rozvedené třeba ve filmu Banáni z roku 1971, jenž se odehrává ve smyšlené banánové republice San Marcos. I tam je možné (stejně jako ve skutečnosti) opravdu všechno.

A v Praze?

Snad nejhezčí dar klasikovi filmu dal už s předstihem šestadvacetiletý muž, jehož městská policie před rokem dopadla, jak nahý onanuje v koruně stromu na pražské Letné.

„Prostě jsem to chtěl zkusit na stromě“, vysvětlil mladík policistům logicky.

Co na to Woody Allen? „Masturbace je sex s člověkem, kterého opravdu milujete!“ Na stromě to platí dvojnásob.