Tisíce Čechů systematicky užívají nebezpečné chemikálie. Někteří je dokonce podávají svým dětem

Tisíce Čechů systematicky užívají nebezpečné chemikálie. Někteří je dokonce podávají svým dětem Zdroj: fotomontáž Jan Ignác Říha

Zázračný lék: Tisíce Čechů užívají nebezpečné chemikálie

Zhruba šest tisíc lidí užívá navzdory varováním ministerstva zdravotnictví jako lék průmyslové bělidlo nebo, chcete-li, bazénovou chemii – tedy roztok silně toxického oxidu chloričitého. A co hůř, podávají ho i vlastním dětem. Nový fenomén i příběhy uživatelů jsou tématem čtvrtečního Reflexu.

S nápadem pít průmyslové bělidlo přišel americký zlatokop Jim Humble. Na cestách po Střední Americe onemocněli dva muži z jeho výpravy, a tak jim podal přípravek určený k čištění vody. Oběma se prý do několika hodin ulevilo. Humble usoudil, že je vyléčil z malárie, a časem došel k závěru, že onou účinnou látkou byl právě oxid chloričitý. I zrodil se všelék, jenž dostal název Miracle Mineral Supplement, Miracle Mineral Solution či Master Mineral Solution, zkráceně MMS.

MMS je podle něj univerzálním lékem na HIV, malárii, hepatitidu, chřipku a jiné virózy, rakovinu, akné, ekzém i cukrovku. Aby ho neobtěžovala nejvyšší státní úřad pro kontrolu potravin a léčiv FDA (Food and Drug Administration), založil Humble dokonce bělidlovou církev, kterou nazval Genesis II a stal se jejím arcibiskupem.

Jako CDS a CDS2 (Chlorine Dioxine Solution) se pak označují novější postupy, které na rozdíl od MMS neobsahují původní chemikálie a různé nebezpečné meziprodukty, ale pouze roztok oxidu chloričitého ve vodě. S trochou nadsázky lze říci, že je to méně přípravek Savo a více bělidlo.

Očista bělidlem

„MMS i CDS fungují tak, že zabijí patogeny v těle, protože patogeny a nakažené buňky mají kyselé pH. Přitom tělo by mělo být mírně zásadité. My máme stravou zapříčiněné kyselé prostředí v těle, jsme překyseleni, a tak se nám do buněk snadno dostanou borrelie nebo chlamydie nebo jiné patogeny, třeba plísně,“ vysvětluje pan Radek v určitých alternativních kruzích velmi populární teorii o fungování těla.

„Takže vy se musíte detoxikovat, vyčistit tělo od patogenů, chemikálií, všech těch éček a těžkých kovů, obnovit funkci jater a ledvin. Pak už vás žádná nemoc jen tak neskolí. Působení MMS i CDS bych přirovnal k antibiotikům, ale s tím, že antibiotika už dnes skoro nefungují, zabírají tak z pěti procent, kdežto MMS a CDS fungují až na 40 procent. Takže tyhle přípravky bych prohlásil za nástupce antibiotik a moderní medicína velmi chybuje, když se tomu brání,“ prohlašuje zapáleně muž.

Stejně jako zastánci různých alternativních směrů i Radek věří, že když se člověk kompletně propláchne zázračnou látkou a „vyčistí“ tělo od všech patogenů a pak se ještě dodatečně odčerví a zbaví těžkých kovů a chemikálií, jimiž je tělo podle této teorie zaneseno, dosáhne stavu absolutního zdraví.

Jenže z biologického hlediska je celý tento komplex představ úplně chybný. „Lidský organismus je kromě slizničních povrchů, což jsou třeba střeva, více méně sterilní. Přítomnost virů v krvi znamená problém, přítomnost baktérií nebo hub v krvi je signál, že nákup rodinné hrobky nebyl špatný nápad,“ vysvětluje imunolog Michal Křupka.

Člověk zkrátka nemůže být jen tak plný patogenů, jak s oblibou tvrdí léčitelé, aniž by neležel v nemocnici v kritickém stavu. A naopak: bakterie a ostatní mikrobiota, která nalezneme na sliznicích, a to především ve střevě, k životu potřebujeme.

Reflex 44/2015Reflex 44/2015|ArchívVíce o užívaní nebezpečných chemických přípravků se dočtete v novém tištěném Reflexu, který vyšel 29. října.