Aktivistka Bahara Mustafová napadá bílé muže.

Aktivistka Bahara Mustafová napadá bílé muže. Zdroj: Facebook

Když rozum zůstává stát: Nadřízení se zastali feministky, která označila bílé muže za odpad

Podpora menšin a multikulturalismu ve Velké Británií dosahuje stále bizarnějších podob. Příkladem je kauza studentské antirasistické a feministické aktivistky Bahary Mostafové, která označila bílé muže za „odpad“. O případu obsáhle informovaly britské deníky The Telegraph a The Independent.

Bahara Mustafová je vedoucí skupiny sociální péče a rozmanitosti v studentské organizaci Goldsmiths Students Union a je známa opakovanými slovními útoky na bílé muže. Na veřejné internetové diskuzi například napsala, že je potřeba „zabít všechny bílé muže“, jiného diskutujícího studenta nazvala „bílým odpadem“.

Britští studenti jsou z chování aktivistky znechuceni a zorganizovali petici, kterou podepsalo přes 21 tisíc lidí, ve které se domáhají jejího odvolání z funkcí v studentském svazu.

Kdyby přitom podobně hovořil běloch o černoších nebo muslimech, jistě by byl i ve Velké Británii okamžitě obviněn z rasismu a společensky odsouzen, to se ovšem netýká rasismu proti bílým obyvatelům země. Bahary Mustafové se dokonce zastali její nadřízení a ona sama veřejně řekla, že na svých názorech nevidí nic špatného. Podle ní dokonce nemůže jít o rasismus, protože ten je možný pouze ze strany bílých proti etnickým menšinám.