Řijnová revoluce

Řijnová revoluce Zdroj: wikipedia.org

Štěpán Kotrba: Říjen byl v listopadu

Bolševické myšlení některých našich spoluobčanů je tak úporné, až je to dojemné. Známý levicový novinář — aktivista Kotrba – ukazuje, že stále žije ve světě, kde Velká říjnová socialistická revoluce proběhla v listopadu.

Je fascinující, jak se člověk při psaní mimoděk odkrývá. Pan Štěpán Kotrba, nechvalně známý levicový novinář a západobijce, přišel se štěpnou myšlenkou: Rok 1958 se odehrával v osmdesátých letech! V rozhovoru, který poskytl Parlamentním listům, hovoří „o samopalech vzor 58 z osmdesátých let“. Soudruh Kotrba tak názorně předvádí, že dosud žije v přesvědčení, že říjen byl v listopadu. Stejně jako Velká říjnová socialistická revoluce.

Útočná puška Sa vzor 58 — obvykle nesprávně zvaná samopal vzor 58 — byla, stejně jako řada dalších zbraní (například pistole ČZ vzor 75) číselně označena podle roku, kdy ji konstruktéři dodělali, a (v tomto případě) zbraň také v tomto roce šla do výzbroje armády. Takže nedá mnoho práce vydedukovat, že Sa 58 šel do služby v roce 1958. Panu Kotrbovi to bohužel nedošlo, a tak se dopustil takového blábolu, jak umí v českých médiích prakticky jen on. Ukázal, že je novinářem nejen hloupým a nekompetentním, nepřemýšlejícím, ale také novinářem flákačem. Kdyby to nebyl lenoch, tak by si otevřel alespoň českou Wiki, kde stojí: „V roce 1958 byla tato zbraň zavedena do československé armády jako 7,62mm útočná puška vzor 58. Ve stejném roce získala zbraň čestný diplom na výstavě Expo 58.“ Kotrba to bohužel neudělal, předvedl další ukázku novinářské negramotnosti, a tak nezbývá než se těšit, až začne psát o Chartě 77, která vznikla v devadesátých letech. Hlouposti zdar, a té socialistické zvlášť, soudruhu Štěpáne!

Kotrbův text najdete zde.